Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Thursday, 29 December 2011

Stesen KTM Pasar Seni


At the sight of it, it got me thinking,
"Can't we be like that anymore?"
It gives me the goosebumps, yet it brings back the nostalgia.
Yeah, those good ol' days.

Days when I wore dresses with puffs on the shoulder,
If wearing pants then its a must to tuck in the shirt,
Brylcreem applied to hair, slick combed to the back.

Proud holding those two hands,
Like a statement saying,
"Hey I got them, aren't they cool?".

Dataran Merdeka was like a playground,
W123 was like a pony-ride,
Nightly strolls were like chorus.

Adventures after adventures,
Place after place,
I cried falling into thorns,only to stop when the cuts all covered with saliva.

Till I hit '99 that was like a reminder,
"Yo kid, this life ain't sweet like forever,
Sooner or later I can't even call you kid anymore.
Don't kid around so much or people are stuck calling you a kid".

Hey. I'm the youngest, remember?

This picture was taken by Abang if I'm not mistaken :)

Keep on smiling,
What we go through
One stop to the rhythm that divides you
*
The sky it was gold, it was rose
I was taking sips of it to my nose
And I wish I could get there someplace, back there
In the place we use to start our lives


Can't we be like that anymore?
Just like when this station was in the middle of everything, every occasion?
(hands up) I know, I know, I just saying...

Tuesday, 27 December 2011

Ayam Kat Atas ni Best la.

Komen. Delete.
Like. Unlike.

Geez. Thanks.
Apa2lah.

p.s: Being just friends IS an option. Bukannya taknak kawan langsung. =.="


Friday, 23 December 2011

Wednesday, 21 December 2011

One of le dream


Susah ler nk dpt teammates sehati sejiwa camnih.

T_T

P/s: EM said to me.. "Oh these times are hard, yeah they're making you crazy but don't give up on me baby"

;) *sigh* ok i'll fight my last fight. This one's for Mak. 


Saturday, 17 December 2011

Wasted Saturday

Nak tengok FYP tak dapat.
Pergi kelas koko pun kejap je.

"Yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran"
Pernah dengar, kan?

=.="

Paling-paling pun jumpa Amir Ib je tadi. Bolehlah tu. Lama tak jumpa.

P.s: Apsal la buat battle siang2 hari. Dulu 15 buat malam2 rilex je. Haihh.


Tuesday, 13 December 2011

Reflect:



Susah sangat ke...?

Nak push yourself to study smartly & hardly?
Nak buat baik dengan orang lain, makhluk lain?
Untuk tidak menyusahkan orang lain?
Nak senyum kepada semua orang, lantaklah strangers pun?
Nak ingat mak ayah selalu?
Nak ingat Allah selalu?
Nak bersungguh-sungguh dalam setiap sesuatu?
Untuk tidak menyibuk dengan hal orang sekeliling?
Untuk tidak memperbesarkan benda yang kecik je sebenarnya?
Nak hidup dengan aman dan damai tanpa sengketa?
Again, to do good deeds to makhluk lain?

Nak terima hakikat yang life ni simple je sebenarnya?
Dan kau takpayah sampai nak rebel-rebel sangat sebenarnya?



Untuk follow je the flow of this life, because come on, lets admit, kita plan sebaik mungkin pun, in the end yang menentukan tu Allah jugak. So tak guna nak kecewa tak tentu hala entah ape-ape.
.
.
.
.
And the list goes on...

p.s: Reflect. Reflection pada benda yang tidak reflect tu sangat normal sebenarnya, jangan nak fikir benda macamtu special sangatlah.


Wednesday, 7 December 2011

Ombak Rindu Review

Ombak Rindu ni rupa2nya cedok daripada novel eh? Haha, sorry la, time sekolah dulu aku ngadap buku teks je, tu pasal pakai speck ni hah (poyoxxxx), xbaca novel pun.

So, ada orang kata best la, xbest la, bergantung jugak kat orang yang tengok tu, kot dia dah baca novel ke, ade yang spesis aku ke.

Bagi aku, filem Ombak Rindu (some say OngBak Rindu kekeke) ni, bagi kategori filem Melayu, okaylah. Maya memang best jadi watak pompuan kampung ni. Aaron, oh Aaron ni aku rasa dia memang sesuai ah jadi watak Hariz tu, mentang2 la ala2 Seth kan kan. Buat muka garang, then in the next second buat muka penuh simpati. Hebak mung ni hebak. Kiranya macam Rosyam Nor sekarang lah, kalau boleh aku katakan (even tho aku tak pernah suka pun lakonan Rosyam uh).

Set memang terbbbbsss. Aku suka betul tengok rumah-rumah dalam cerita ni. Wow. WOW! Lawaaaa. Even rumah 'kurungan' unutk Izzah tu pun lawa okayh!

So conclusion aku untuk filem Ombak Rindu ialah:
Pak Dolah hero cerita ini!!! Woohooo! Tanpa Pak Dolah, siapalah Hariz, siapalah Izzah, siapalah Mila(h). Masa  Pak Dolah blah dari lepas memarahi mak si Hariz tu, kitorang bersorak, boleh tak? Pak Dolah da Man!!

Haha.

Okay dah dah.

Sekian~

Monday, 5 December 2011

Breaking Dawn Part 1 Review

Disebabkan aku tak baca novel2 dalam Twilight Saga sepertimana aku baca dan tonton Harry Potter Saga, maka ini adalah review aku tentang FILEM Breaking Dawn Part 1. Bukan novelnya, FILEMnya sahaja.

1) Cerita ini adalah tentang satu family vampire yang suka pakai bedak tebal-tebal.
2) Oh, grow up Jacob. Tolong ah. Get over Bella.
3) Oh, grow up Bella, dah2 la tu, ko dah jadi bini orang dah pun, takyah la nak bagi harapan lagi kat si Jacob tu.
4) Edward ni pengecut jugak rupanya. Asal ada masalah, cari Jacob. Hmmph.
5) Fisrt hour of this movie memang boleh jadi footage video kalau-kalau Kirsten dgn Robert betul2 kahwin satu hari nanti.
6) Inilah dianya orang lelaki, bini ko ngandung, ko marah2 lak apahal? Padanla bini ko cari Jacob. (=.=")
7) Oh, ada jugak werewolf ala-ala lembut + jambu yek? Ingatkan semua tough2. Keke.


Hmm. Itu jelah kot.

Plus, disebabkan aku tak pernah baca novel Twilight ni, dan aku tak sabar sangat nak tahu ending dia, tadi aku google jelah pasal ending cerita ni. Wikipedia memang bagus, semua info pasal semua benda duniawi ada. Haha. Ending cerita ini adalah:

They live happily ever after. Like duh~

Yang aku nak tengok sangat nanti adalah: Bagaimana si Bella ni nak beritahu bapak dia yang dia dah jadi vampire. Kesian kot kat bapak dia.

Sekian~

Wednesday, 30 November 2011

Down

Penutup hari ini:

Ada rasa sikit down lah. Sikit lah.

Bukan down yg ini

Tapi down yg macam gini
eh eh macamana aku boleh jadi hensem pulak nih. o.O

Sekian.

Anyone care to levitate me back up?

Saturday, 26 November 2011

Decided!

Maka dengan ini saya telah mengambil keputusan untuk mengumpul wang saya hingga mencecah RM10k. Angkat satu set, tambah itu ini, module bagai, ya saya rasa RM10k itu cukup.

Selepas menggunakan RM10k itu, saya perlu mengumpul kembali wang untuk kegunaan masa depan.

Duniawi betul saya ini. Ish3.

http://www.roland.com/products/en/TD-9K/

this baby yeah you got that right
*drooling*


Thursday, 24 November 2011

Orang Lelaki menangis

I am sorry that I am too little at the time when you needed support the most. 
When I realize things now, you don't have that youth anymore and yet, I still can't support you.

Truly, I am sorry. I'll try my best to keep on being your girl. I can't say I'll give, because I know I'm not that strong enough to keep such big promises. So, I'll try, okay?

Tips untuk mendapatkan mood ceria: Above anything else, makan dulu. Makan tu penting. :)


Monday, 21 November 2011

Monolog Dalaman

FROM MY POINT OF VIEW, 
Dia cemburu sebab sepenuh perhatian si dia kini ditumpahkan kepada si dia. 
*~*~*~*~*~*

FROM MY POINT OF VIEW,
Dia masih cintakan/sayangkan si dia walaupun hatinya/perasaannya sudah terluka banyak kali, sudah terguris sampai boleh nampak kesan parut yang sangat besar dan jelas.
*~*~*~*~*~*

FROM MY POINT OF VIEW,
Dia akan tetap berada di sisi si dia walaupun pada luaran nampak macam masing-masing sudah jauh satu di sini dan satu di sinun.
*~*~*~*~*~*

FROM MY POINT OF VIEW,
There are still some words unsaid between these two. That each of them is still not giving up on each other.
*~*~*~*~*~*

FROM MY POINT OF VIEW,
I will always and forever love them, the people mentioned in this post. Always. Forever.
*~*~*~*~*~*

FROM MY POINT OF VIEW,
I learned that you can't hold everything: if you want it, say it. If you feel it, express it. If you're in doubt, ask about it. If  you have a secret, share it. If you want to scream, just do it. 

FROM MY POINT OF VIEW.. (which I guess, can only apply on me? Cuz it's MY point of view...)



And if you dont mind
Can you tell me?
All your hopes and fears
And everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I’d love for you to take me to a deeper conversation         
Only you can make me
I’ve let my guard down for you
And in time you will too 




Tuesday, 15 November 2011

Akulah Bella, Akulah Edward

Mula-mula, cerita ini tiada kaitan langsung dengan demam twilight yang melanda para penyokong cinta antara pontianak tua nak mampos tapi handsome dengan wanita immortal yang bermuka heartless. TIADA. Okay?

So. Aku ialah Bella. Ya, aku seorang perempuan. Single, ready to mingle at any time, cumanya tiada orang yang sudi untuk mingle dengan aku. Kenapa pun aku tak tahu. Padahal aku rasa muka aku takdelah heartless sangat macam Bella Duckk dalam cerita tu. Aku pun takdelah busuk sangat macam Bella tu sampaikan pontianak jantan tu terpaksa tutup hidung. Aku okay je aku rasa. Aku rasalah.

So it happens one day aku lepak di library. Aku selak-selak mukasurat buku teks tebal yang membuatkan aku rasa nak koyakkan satu per satu dan buat mask untuk muka aku. Sekurang-kurangnya ada juga bakti dan jasa buku teks itu pada aku, daripada buat aku mengantuk dan bosan dan sesat dalam buku itu. Hmmph.

Sambil selak-selak itu aku terfikir, kenapa laaaaa tiada orang nak jadi Edward aku. Aku bukannya NAK Edward, LITERALLY, tapi, lah, kau faham kan analoginya? Nama aku Bella, jadi bila pasangan aku namanya Edward la. Bukan bermaksud dia wajib jadi Edward, tapii. Alah, kau faham kan? Contoh lain, katakan nama aku Kate, maka pasangan aku adalah William. Faham kan? Kalau aku nak Edward yang sebenar, mampuslah aku mati kering, couple dengan potianak tuuu. Gila?

So, as I was thinking kenapalaaaa tak muncul-muncul lagi Edward dalam hidup aku ni, aku pun terawanganlah ke zon limbo dimana tempat aku selalu berangan. Patutnya umur aku macamni aku dah jumpa dah Edward sebab dalam cerita bosan tu kan Bella jumpa Edward masa sekolah lagi. Untunglaaah siapa-siapa yang dah jumpa pasangan hidup masa sekolah lagi. Paling-paling pun masa uni ke. Wah. Aku sungguh cemburu!

Selak punya selak, jari tengah kanan aku terluka. Ow, man, papercut! Eh, papercut? Maksudnya Edward (jodoh aku) ada di sini untuk hisap darah aku? Untuk selamatkan aku daripada terkaman maut abangnya itu? Oh, iyakah? Aku tunggu saja kelibat Edward aku untuk muncul di hadapan mata aku. Aku biarkan saat berlalu dan aku biarkan jari aku berembesan darah. 3,2,1. Tak muncul pun. Hish. Akhirnya, aku hisap darah aku sendiri. Untuk hentikan ia dari terus meleleh.

Sedang menghisap darah aku sendiri, aku tersedar sesuatu. Oh Em Ji. Adakah aku Edward diri aku sendiri??? Maksudnya apa? Aku kena jadi transvestite? Dan bila aku jadi transvestite itu aku harus mencari seorang lelaki yang juga transvestite menjadi Bella? Iyakah begitu?


*merepek meraban*
minggu depan minggu test.

Friday, 4 November 2011

Cinta

Aku memang kena bercinta sekarang ni. 
Biarlah yang lain nak cemburu pun, peduli ape aku.
Bukannya aku terus lupakan yang lain kalau aku bercinta dengan yang satu ni.
Aku tak mahu kecewa lagi.
Maka aku perlu bercinta bersungguh-sungguh kali ni.

Wahai PHY3401, atau nama manja awak EM.
Sudi apalah kiranya kita bercinta?
:)

p/s: Eh kemonlaa, dari first sem xdpt2 lagi ni... =.="

Thursday, 20 October 2011

G0t this from somewhere!

JUST FOR FUN OKAY!

Which birthday are you in?
.
JANUARY=CHATTER
Loves to chat. Loves those who love them. Loves to takes things at the centre. Inner and physical beauty. Lies but doesn’t pretend. Gets angry often. Treats friends importantly. Brave and fearless. Always making friends. Easily hurt but recovers easily. Daydreamer. Opinionated. Does not care to cont...rol emotions. Unpredictable.
Extremely smart, but definitely the hottest AND sexiest of them MFE.
.
FEBRUARY=THUG
Abstract thoughts. Loves reality and abstract. Intelligent and clever. Changing personality. Attractive. sexiest out of everyone.A real speed demon. Has more than one best friend. Temperamental. Quiet, shy and humble. Honest and loyal. Determined to reach goals. Loves freedom. Rebellious when restricted. Loves aggressiveness. Too sensitive and easily hurt. Gets angry really easily but does not show it. Dislikes unnecessary things. Loves making friends but rarely shows it. Daring and stubborn. Ambitious. Realizing dreams and hopes. Sharp. Loves entertainment and leisure. Romantic on the inside not outside. Superstitious and ludicrous. Spendthrift. Tries to learn to show emotions.
.
MARCH=GORGEOUS
Drop dead gorgeous!!! Attractive personality. Very sexy!!. Affectionate & Secretive. Naturally honest, generous and sympathetic. Chatterbox! Loves to talk alot! Loves to get their way! . Unbelievable kisser! Easily angered. Very stubborn in the most way possible! Loves to get noticed! Willing to take risks for others. Makes good choices. Has a great fashion sense! Maybe a little too popular with others . Outgoing and crazy at times! Intelligent. Can sometimes be a heartbreaker! Can love as much as possible! Hates insults. Loves compliments! and quiet the charmer. Trustworthy. Appreciative and returns kindness. The best in bed out of the other 11 months!! Hardly shows emotions. Tends to bottle up feelings. Observant and assesses others.likes to keep theyre crushes kinda secret.pretty much flawless.
.
APRIL=SEXY
Suave and compromising.. Funny and humorous. Stubborn. Very talkative. Calm and cool. Kind and sympathetic. Concerned and detailed. Loyal. Does work well with others. Very confident. Sensitive.. Positive Attitude. Thinking generous. Good memory. Clever and knowledgeable. Loves to look for information. Able to cheer everyone up and/or make them laugh. Able to motivate oneself and others. Understanding. Fun to be around. Outgoing. Hyper. Bubbly personality. Secretive. Boy/girl crazy. Loves sports, music, leisure and travelling. Systematic.. Hot but has brains. 
.
MAY=LOVER
Hella sexy, loves sex n making luv, tends to be SOOOOO hott!! Active and dynamic. Decisive and haste but tends to regret. Attractive and affectionate to oneself. Strong mentality. Loves attention. Diplomatic. Consoling, friendly and solves people’s problems. Brave and fearless. Adventurous. Loving and caring. Suave and generous. Usually you have many friends. Enjoys to make love. Emotional. Stubborn. Hasty. Good memory. Moving, motivates oneself and others. Loves to travel and explore. Sometimes sexy in a way that only their lover can understand.
.
JUNE =FINEASS
Fun to be with. Loves to try new things. Boy/girls LOVE you. You are very hott. Secretive. Difficult to fathom and to be understood. Quiet unless excited or tensed. Takesrep pride in oneself. Has reputation. Easily consoled. Honest. Concerned about people’s feelings. Tactful. Friendly. Approachable. Emotional temperamental and unpredictable. Moody and easily hurt. Witty and sparkly.spazzy at times.Not revengeful. Forgiving but never forgets. dislikes nonsensical and unnecessary things. Guides others physically and mentally. Sensitive and forms impressions carefully. Caring and loving. Treats others equally. Strong sense of sympathy. Wary and sharp. Judges people through observations. Hardworking. No difficulties in studying. Loves to be alone. Always broods about the past and the old friends. Waits for friends. Never looks for friends. Not aggressive unless provoked. Loves to be loved. Easily hurt but takes long to recover.
.
JULY=GANGSTA
You’ve got the best personality and are an absolute pleasure to be around. You love to make new friends and be outgoing. You are a great flirt and more than likely have a very attractive partner, a wicked hottie. Like somebody with a JUNE brithday. It is also more likely than that you have a massive record collection. When it comes to films, you know how to pick them and may one day become a famous actor/actress yourself - heck, you’ve got the looks for it!!!
.
AUGUST=ATTITUDE
outgoing personality. takes risks. feeds on attention. self control. kind hearted. Self confident. loud and boisterous. VERY revengeful. easy to get along with and talk to. has an “every thing’s peachy” attitude. likes talking and singing. loves music. daydreamer. easily distracted. Hates not being trusted. BIG imagination. loves to be loved. hates studying. in need of “that someone”. longs for freedom. rebellious when withheld or restricted. lives by “no pain no gain” caring. always a suspect. playful. mysterious. “charming” or “beautiful” to everyone. stubborn. curious.. independent. strong willed. a fighter. 
.
SEPTEMBER=IMP
Loves to chat. Loves those who love them. Loves to takes things at the centre. Great in bed. Inner and physical beauty. Doesn’t pretend. Gets angry often. A meaningful love life partner. Makes right choices. Treats friends importantly. Brave and fearless. Always making friends. Does not harm others. It is all about love and fairness. Easily hurt and hard to recover. Daydreamer and does fullfill. Opinionated. Does not care to control emotions. Knows what to do, to have fun. Unpredictable. Someone to have close to you. Extremely smart, but definitely the hottest AND sexiest of them all.
.
OCTOBER=HOTTIE
Trustworthy and loyal. Very passionate and dangerous. Wild at times. Knows how to have fun. Sexy and mysterious. Everyone is drawn towards your inner and outer beauty and independent personality. Playful, but secretive. Very emotional and temperamental sometimes. Meets new people easily and very social in a group. Fearless and independent. Can hold their own. Stands out in a crowd. Essentially very smart. Usually, you ever begin a relationship with someone from this month, hold on to them because their one of a kind. 
.
NOVEMBER=SWEETIE
Stubborn and hard-hearted. Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Shy towards opposite sex. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck.. Good imagination. Good physical. Weak breathing. Loves literature and the arts. Loves travelling. Dislike being at home. Restless. having many children. Hardworking. High spirited.
.
DECEMBER=BEAUTY
This straight-up means ur the most good-looking Loyal and generous. Patriotic. Competitive in everything. Active in games and interactions. Impatient and hasty. Ambitious. Influential in organizations. Fun to be with. Easy to talk to, though hard to understand. Thinks far with vision, yet complicated to know. Easily influenced by kindness. Polite and soft-spoken. Having lots of ideas. Sensitive. Active mind. Hesitating, tends to delay. Choosy and always wants the Stubborn and hard-hearted. Strong-willed and highly motivated. Sharp thoughts. Easily angered. Attracts others and loves attention. Deep feelings. Beautiful physically and mentally. Firm Standpoint. Needs no motivation. Shy towards opposite sex. Easily consoled. Systematic (left brain). Loves to dream. Loves freedom. Strong clairvoyance. Understanding. Sickness usually in the ear and neck. Good imagination. Good physical. Weak breathing. Loves literature and the arts. Loves travelling. Dislike being at home. Restless. having many children. Hardworking. High spirited .




Perfect Situation, lagi sekali.

What's the deal
With my brain
Why am I so obviously insane?
In a perfect situation
I let love down the drain.

-Weezer

Yeah I really think there's something wrong with my brain. Thank you.

P/S: Aku nak tunggu kakak aku beranak je nih. Doakan kami sekeluarga! Terima kasih~
Pp/S: Aku ada belikan toy utk ko nih! Uuu cepat2 kuar! <-- pfft nampak sgt kekok nk terima anak buah nih haaa~

Tuesday, 18 October 2011

Few

Assalamualaikum. Salam Satu Malaysia.

Currently it's a trend now on Facebook where they post all these quotes and great pictures or videos that can make you sentap/sayu/happy/beaming/rasa-nak-panampor-sape-yang-buat-nih/indifferent feeling. From themes like spiritual to comical, or about the heart thingies to sarcasm.

From what I am going through these few weeks back, yeah I took time to read them, laugh at them, or even sumpahseranah in front of the screen. Haha. What, with tests going around and your usual friend-conflict, yeah you can see we are all going nuts. NUTS! Tengok Ning Baizura pun boleh ter-over excited. Huh? Okay, feveret korang kot. :D

So I wont be sharing pics we took during PESKO, instead these few quotes I found hey! It might just help. Help with what? Entah, realization maybe?? Peace u ollls~

 for me


for you


Sunday, 9 October 2011

Pendek Panjang

Ok fine aku tulis post panjang sorang pun xnak baca.
Nampak sangat aku ni boring.
Baiklah, aku terima itu.

Tapi kalau aku tulis ni mesti ada orang komen punya.
Haish apelahh nak jadi.

Takpe, meh aku try dulu post ni, tengok ada orang nak baca ke tak.

Currently, di minit aku nak post post ni, aku sangat............

GEMBIRA

Haiiii lah... Sukanya hatiku rasa, Melayang-layang ke angkasa!!!!! Eh dah mcm pantun pulak, hehe. XD

Sekian.

>.<



Friday, 7 October 2011

The first Sem sucks, tapi The first Sem ni jugaklah yang dirindui ;)

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.

(Sila baca dengan nada yang penat)

So yeah yeah aku dah masuk third year aku kat Uni. Senior? Senior la sangat, ada je junior yang lagi hebat dari segala aspek dari aku. Misalnya pointer huahua. Misalnya keaktifan di uni huahua. Misalnya kapasiti palehotak dia utk mengingati formula dengan lebih hebat dan pantas dari aku huahua. Okay okay aku tengah excited ni sebab aku rasa macam dah lama gilaaaaaaaa tak menulis panjang-panjang.

Senior! Yeah peace bebeh~

So! Aku dah tahun ketiga kat sini (eh aku dah mention dah ek kat atas? Itu English, aku alih bahasa lak haha), dan bukan nak kata apa, tapi memang dua tahun aku kat sini, kira aktif jugaklah aku di uni terchenta ni. Experiences kalau tanya aku dari segi "penderaan" mental ke fizikal ke emosi ke even spiritual pun aku boleh share dengan sape2 yang tanya aku, itupun kalau ada yang sudi nak tanya and dengarlah kan. 

Ada something happen kat facebook yang melibatkan junior baharu (the latest ones lah hahaha), diorang macam ada adegan the clash of the titans sikit dalam group diorang. Which, reminds me of my first semester back then (ecewah macam dah lama je kaaannn). My first sem? Kira macam bittersweet jugaklah. Memang takde masa nak honeymoon lah oii once kau dah masuk belajar kat tempat tinggi (<--okay nada sinis).

Masa first sem aku, seiouslah akuk rasa aku tak kenal sapa bedmate aku yakni si orangyangtakberapapenting tu. Sebabnya dia dalam dunia aku sendiri, aku dalam dunia aku sendiri. Memang masing-masing buat hal masing2. Kadang tu memang tak jumpa langsung la kat bilik. Wahaha. Bagus kan? Pastu lak lagi sem satu tu aku paling takut sebab kena belajar Biology! U know, BIOLOGY! Like, aku lari masuk ke sekolah teknik dulu semata-mata sebab aku taknak belajar subjek ni kat sekolah harian aku tetiba masuk uni kena jugak belajar?!?!? Memang sah laa biology ni saja nak sabotaj hidup aku kan (padahal result aku utk subjek ni okay je, yang subjek macam aku minat gila tu taklah pulak aku score, huh). And then first year ni jugaklah di mana aku sambung bercinta dengan drum, siap main band lagi turr. First year ni jugaklah aku dapat merasa masuk suratkhabar woohooo! Haha, bangga kot lagi-lagi pulak bila abah aku siap frame and gantung kat rumah. Hehehe. That's bits of the physical things masa first sem aku lah..

And then talking about friendships. Memang, aku akui (ecewah) aku ni free spirit jer. Mana angin tiup situlah aku ada. Mana yang ada jodoh itulah yang aku jalan bersama. Paham? Dan aku juga pernah merasa menjadi bahan kritikan yang aku sendiri takatu aku dikritik. Wah. But then again, it's better to be talked about rather than to be ignored, totally. Dan aku pun pernah back-up sorang member yang rupa-rupanya tak perlu di-backup pun sebab esok lusanya dia sakitkan hati aku. So yeah, proses pemilihan kawan tu pun aku dah lalui dah.

Aku memang cukup bersyukur la sebab dapat masuk uni ni dengan kos yang memang aku mintak, dan di uni yang aku minat, dan doa aku pasal sahabat ni dikabulkan Allah, Alhamdulillah (adala doanya, sibuk nak tau pesal? weee). Tapi Dia memang takkan bagi kita semua ni free2 jer tanpa stress, tension, ujian sana, dugaan sini. Mesti ada punya. Kalau takde, kau memang bukan sedang hidup di dunia inilah, mungkin di alam lain entah aku tak tahu kat mana okay. So kalau kau nak down pasal member kau cakap belakang kau, lantak diorang lah, nak cakap yang baik-baik ke yang buruk-buruk ke, again, lantak diorang lah. Takkan kau nak pergi tutup mulut sorang-sorang kan? Bapak hebatnya kalau kau boleh mampu nak tutup mulut sorang-sorang. Betul cakap ni, kau try lah sehabis baik untuk jadi yang terbaik ke, ada je suara-suara kecil ni.

Cuma bagi aku, kalau kau dapat tahu yang diorang ni kutuk kau, jangan nak panas cepat sangatlah, cuba kau lapangkan dada kau dan pergi tanya dia face to face apekebendanya yang dia  kutuk kau tu. Jangan nak melenting time tu pulak. Kalau kau melenting, dia melenting, memang gaduh la solutionnya. Sampai bilalah kau tak bertegur sapa dengan dia dah aku rasa. Dengar dulu, ingat, hadam, balik bilik nanti duduk sorang-sorang, reflect balik kat diri kau. Betul ke aku gni gtu gane. Perubahan pada diri kita kadang2 kita tak nampak, tapi orang lain boleh nampak. Dan kalau dia ngata kau yang baik-baik pulak, jangan nak kembang sangatlah. Segala yang baik tu datangnya dari Allah jua. Ingat, pujian itu makanan nafsu, kutukan itu makanan jiwa. Sebab dari pujian itu datangnya riak, dari kutukan itu datangnya rendah hati. Okay?

Lagi satu, jangan jadikan jawatan kau yang banyak gila tu sebagai satu alasan kau kena jadi feymes. Semua orang kena kenal kau. Tidak sama sekali yer. Itu gedik namanya. Perasan. Gila glamer. Lagi satu lagi, janganlah jadi ayam daging pulak dah masuk tempat yang offer banyak peluang keemasan kat kau ni. Dah masuk uni, utk timba ilmu dan pengalaman , bukan takat nak dapat ijazah jer. Uni aku ni kan dok bising pasal Kemahiran Insaniah lah. So pilih, 3.0 with KI or 3.8 without KI? Tepuk dada, tanya iman. Kalau nak tanya selera sila tepuk perut. Eh ke tepuk perut tu untuk nak halau angin? Entahlah.

Lagi sekali, aku suka nak cakap, gunakan ketidaksamaan pada setiap kawan kita untuk lengkapkan diri kita. Bukanlah suruh bergabung macam puzzle pastu kau pergi jalan ramai-ramai macam kembar siam, bukan. Juga tak perlulah kau nak berdamping sentiasa dengan kawan kau tu sebab nak lengkap sentiasa. Bukan. Ada banyak cara kau nak lengkapkan diri kau dengan ketidaksamaan kawan-kawan kita. Satu, kau boleh bercantum dengan dia macam puzzle lepastu kau jalan sama2. Dua, kau boleh berdamping dengan dia sentiasa hatta ke toilet sekalipun. Ketiga, kau buat mental note/ mental check jelah yang kau takkan/akan berubah jadi macam dia. Mana yang jernih, ambil. Mana yang keruh, kalau boleh filter jadi jernih, silalah. Kalau dah keruh sangat tahap macam sungai-sungai bukan sungai rekreasi di Malaysia ni, ah takpelah, kau buang jelah terus. (But seriously kita kena lagi proaktif dalam membersihkan sungai kita! Cintailah sungai kita!).

Hmm. Tu jelah aku nak cakap. Sebab tak sedap lah aku tengok adik-adik junior ni gaduh tak tentu hala. Sombong salah, peramah salah. Ni baru kenal ringan-ringan kat facebook. Belum buat kerja satu team lagi. Hahah. Kot la kalau ada yang nak baca blog ni, baguslah. Ambil lah mana yang elok yang aku cakap eh taip ni. Yang merepek meraban tu abaikan. 

Paham tak?

Satu je yang aku teringinnnn sangat nak bagitahu junior kalau ada masa lagi jumpa. Silalah all-out pada 1st year ni utk pointer anda, pada masa yang sama janganlah sampai tak aktif. Ingat, belia sihat: 30ribu langkah SETIAP HARI.



Sekian. 

Segala gambar adalah ihsan Uncle Google. Dan terdapat quotes feveret aku yang memang aku ingat, daripada ustaz aku masa matrik, masa sekolah dan juga ingatan daripada teman-teman yang bukan toksik. Heee



Thursday, 29 September 2011

Jatuh

Lari lari lari, jatuh tersembam, bangun, angkat peace, saying i'm okay world!, lari lari balik, baru perasan mulut pecah.

since masuk sem, ini kali kedua mulut pecah. hari tu bibir atas, ni bibir bawah pulak. betullah abah cakap, setiap benda tu Tuhan jadikan berpasangan, hatta accident sekalipun.

Huu sakit. Pedih oi!

;(

nasib baiklah pakai reebok merah. nasib baiklah pakai koduroi hitam. keep on running konon2 cool lah kan.

hwaa~

p/s: Diyana-sshi! Rileks lah, ujian mental mahupun fizikal itu sama-sama sakit. Let's roll!

kalau aku rajin, aku buat flash sekali untuk post ni. Haha!

Ahmad

Ala, lagu Arrora Salwa tuu. Cer baca ikut nada intro lagu tu yek.

Hai Awak. Lawa rambut.
Kalau berani, komen la entri ni.

Intro end.

Hikssssssss. XD

mood: oh suka betul aku nak kacau orang. yeahh.


Saturday, 24 September 2011

Camni Camtu Pun Macamana lah

Assalamualaikum semua. Salam Satu Malaysia.

Ceritanya simple. Camni je.
Aku dah masuk 3rd year. Dah penat ke sana ke mari tunjuk muka. Biarlah yang baharu pula tunjuk muka. Kalau tidak nanti asyik aku saja, orang naik muak. In a shorter and sentap way, aku dah malas.

Cerita yang ni pulak pusing sikit. Camtu lah pulak.
Aku dah masuk 3rd year. Mak dah suruh bukak mata. Okay fine. Bukak jelah mata. Yang ada ni, kalau nak cakap nak, kalau taknak cakaplah taknak. Senangkan kerja orang ape kalau kau bagitahu awal-awal. Senang hatilah juga kiranya aku nak bukak mata pandang tempat lain, kalau kau kata kau taknak. Ni apa pun tarak. Kan dah ada yang kata AKU pulak yang test market. Suudahhh.

Macamana pun. Aku nak enjoy 3rd year aku di sini. Sehebat mungkin. :D

p/s: Aku minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki kepada sesiapa yang telah aku guriskan perasaan atau hatinya atau badannya secara sengaja atau tak sengaja, sama ada dari segi lisan, perbuatan mahupun secara halus/ghaib/qalbu. Maaf maaf maaf.

Hidup ini hanya sekali, kalau tak buat silap itu maknanya bukan manusia.


s diha

i miss you and this too. :)
and oh i so envy those who use the instagram apps. or even have instagram!

Wednesday, 14 September 2011

Sem Baru!

Assalamualaikum. Salam Satu Malaysia.

(Lepas ni kerajaan nak kenakan cukai 6% kepada pengguna prabayar, so takdelah aku rasa bersalah sangat pakai duit rakyat untuk shopping, kan?)

Untuk semester 5 ni (halamak dah 3rd year dah, ada junior dua lapis dah haa), aku akan melangsaikan hutang-hutang aku sebelum ini. 

Iaitu: Fizik Moden dan EM.

The thing is, aku masuk 3rd year baru nak ambik Fizik Moden ni. Ala tapi, jadual aku, kredit aku, kalau aku ubah-ubah tu so aku tanggung sendirilah akibat dia. Takdelah pulak aku sampai menyusahkan orang suruh ikut drop sekali ke tangguh sekali ke hape ke. Janji aku bayar hutang aku tu dah laa. Yang korang nak kecoh apahal?

Dahla aku tak kenal ko, ko tak kenal aku. Cakap bukan-bukan, pandang aku macam aku junior ko. Fine. Nasib baiklah aku dah malas nak gaduh-gaduh dah. Kalo tak memang aku jawab balik ko tadi. Memang aku buat hal dengan ko tadi. Dah dah. Yang aku tahu, aku nak keep clean rekod aku, dan di samping itu tidak menganggu gugat hidup ko yang aku tak kenal pun. Okeh? 

Tulah, lain kali jangan pandang semua orang adik-adik kau. Reti?


ihsan GdoubleOtotheGLE

P/s: The orientation week turned out to be good! The kids listened to us, they even remember our face till today! Fuhh lega n terharuuu~ Hihihi (^_~)


Thursday, 8 September 2011

Patience/Tabah

My friend said : Takpelah Mizah, be strong. Thanks friends.


InsyaAllah. Amiiin.

Saturday, 3 September 2011

Selamat Hari Raya!

...
Dan juga selamat kembali ke sekolah!

Woahh akhirnya cuti yang paaaaaaaaanjaaaaaaaaaang itu sudah tiba ke penghujungnya!! Yeahh~

Sama ada otak ini akan terkejut menerima ilmu sehinggakan ia boleh cramp, ataupun ilmu dengan senang sahaja boleh masuk ke dalam otak ini kerana sudah terlampau tidak digunakan dengan secukupnya.. Haha!

Nah gambar raya (3 kotak je!)

Baju Raya!! (Satu family ikut TEMA walaupun warna baju lain2, okay!)
-Sorry takde gambar satu family, masa 1st raya xsemua ahli ada U.U

Keluar berjalan-jalan ke bandor Kluang!


Haaa the WHOLE family. Masa nak balik dah.. T__T
(Ye _____, awak pun ada dalam gambar ni) <-- To be read in another 4 years. :))

Maka, marilah kita menyiapkan mental dan fizikal dan spiritual dan emosi kita untuk tahun yang baru ini!
:)) tak sabarrr...

P/S: Saya Siti Noor Hamizah, boleh panggil Mizah. Siapa2 yang rasa macam lagi muda boleh panggil saya Kak Mizah. (Bwahahahah poyo gila ayat mukadimah aku!! Pffft!)

Friday, 26 August 2011

Oh Somalia

Come on Malaysian,





Don't turn our back away from them,


We CAN do something about this!


Please DO read this article!

In the spirit of celebrating Ramadhan and our 54th year of Independence,
Let's help others in need.




Pengaruh di Dunia untuk Dunia

P/S awal-awal : Sesiapa yang menyampah dengan K-POP dinasihatkan untuk TIDAK membaca post ini. :)

Dia pakai baju putih, aku pun cari baju putih.
Dia pakai baju kuning, aku pun cari baju kuning.
Dia pakai wristband hitam, aku pun cari wristband hitam.
Dia pakai kasut hijau, aku pun cari kasut hijau.
Dia pakai blazer merah, aku pun cari blazer merah.

Nasib baiklah dia dah blonde, aku tak teringin pulak nak ikut blonde.
Haha!




I know he's something, dari dulu lagi!
Masa dia datang Malaysia dan aku pun ada di tempat kejadian, it was proven he is SOMETHING!

Waaaaa~ Hyukjae!! Hwaiting!

Dan dalam video clip Mr. Simple ni, banyak gila close-up dia okay! BANYAK GILAA sampai aku yang jadi GILA depan laptop seorangan. YEAH! XD

Sunday, 14 August 2011

Hidup-Mati

Assalamualaikum.
Sikit je nak cakap kali ni.

Hidup di dunia ni tak payah nak pusing sangat la. Nanti kat dunia seterusnya kau jugak yang tanggung seorang. Tak boleh ke hidup jujur-jujur? Cari makan jujur-jujur? Kenapa mesti ambil kesempatan kat orang lain?

Get on living like this, keep on giving food to your family using other people's money. Keep on doing it!

If you think you'll never get caught, you're totally wrong! If not now, in the hereafter!


Friday, 12 August 2011

Smells Like Teen Spirit

Assalamualaikum.

I'm pretty sure you guys are familiar with that tiltle.

Yup, It's the song from Nirvana.

But listen to David Garrett's remake of that song! It's freaking awesome!!!

I wish now I could play a violin just like him, but then, I never have the talent for strings! *shrugs* ;p

Check it out!



Cool isn't it??



Gyaaah bila nak start jamming ni balik wehhhhhh


Wednesday, 3 August 2011

Macam Fun



Make your own album cover.

1 - Go to “wikipedia.” Hit “random”
or click http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Random
The first random wikipedia article you get is the name of your band.

2 - Go to “Random quotations”
or click http://www.quotationspage.com/random.php3
The last four or five words of the very last quote of the page is the title of your album.

3 - Go to flickr and click on “explore the last seven days”
or click http://www.flickr.com/explore/interesting/7days
Third picture is your album cover art.

4 - Use photoshop, or similar, to edit and put it all together.

5 - Post it to your blog with this text and watch all your friends reblog with theirs
(The original Flickr picture is this http://www.flickr.com/photos/mark_lj/5992202428/)

I got this funtivity from Ryan Selvy!

Selamat Berpuasa Semua!

Dalam satu hadis, Rasulullah s.a.w. bersabda yang bermaksud; "Setiap amalan anak Adam akan digandakan di mana satu amalan kebaikan akan digandakan sebanyak sepuluh hingga 700 kali ganda, kecuali puasa.
Kelebihan Puasa
Allah berkata; 'Puasa itu untuk-Ku, maka Aku sendiri yang akan menentukan pahalanya. Ia (yakni orang yang berpuasa itu) meninggalkan syahwatnya dan makanannya dengan sebab-Ku'. Bagi orang yang berpuasa dua kegembiraan; kegembiraan ketika berbuka dan kegembiraan ketika bertemu Tuhannya nanti. Sesungguhnya bau mulut orang berpuasa lebih harum di sisi Allah dari bau kasturi." [Riwayat Imam Muslim dari Abu Hurairah r.a.]


Sabda Rasulullah s.a.w.;
مَنْ صَامَ رَمَضَانَ إِيْمَانَاً وَاحْتِسَاباً غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ

"Sesiapa mengerjakan puasa Ramadhan kerana Imannya (kepada Allah) dan mengharapkan pahala dari-Nya, akan diampunkan untuknya segala dosanya yang lalu."

[Riwayat Imam Bukhari dan Muslim dari Abu Hurairah r.a.]



Credit: iluvIslam