Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Sunday, 11 November 2012

KUALA LUMPUR


Kuala Lumpur. KL. Kalau cakap pasal KL, imaginasi aku hanya akan tertumpu pada KLCC, Jalan TAR dan kesibukan lalu lintasnya. Sebab KL memang sinonim dengan itu (yang ketiga). Kadang-kadang otak aku turut menyenaraikan Midvalley Megamall sebagai salah satu isi KL.
Tapi bila aku berada di KL, in the center of it, in the heart of it, aku tak suka. Aku tak suka sebab dulu aku pernah happy di KL. Sebab dulu aku pernah happy di KL maka sekarang ni aku sedih. Tak faham? Jangan risau, tak usah faham pun tak apa, aku tak kisah.  
Stadium Merdeka, Dataran Merdeka, Stesen KTM KL. I had shards of memories in these three historical and iconic structures. In defining memories, I don’t usually focus on one emotion. It can be many, plenty in one like a rainbow cake. Or char-boiled chicken salad. Maybe even like inter-racial marriage. Satu Malaysia kan.
Memang, sekarang ini memang kalau aku masuk KL, aku sedih. Hmmh. Antara punca penting kenapa aku tak mahu kerja di KL bila dah habis belajar nanti. Aku nak pergi ke tempat yang aku tak pernah pergi. InsyaAllah.

Aku nak belilah buku Kuala Lumpur Aku Ok tu. Nak tengok sikit apa isi dalam dia. Hmm.


Sunday, 19 August 2012

Hari Hari Hari Hari Raya

Ikhlas daripada aku. :))
Poster ni pakai paint je :)
Tajuk post ni nyanyi macam ana raffali tau!

:D


Friday, 18 May 2012

Carl's Genie

Saja - saja.


Picture credit : Adib.
Supporter: Tey O Beng.


Saturday, 12 May 2012

Taaruf Pelik

Alkisah terdapatlah dalam suatu kampung, ada gadis-gadis yang bernama Jemah, Bedah dan Joyah. Mereka teman sejati. Seia sekata, sehati sejiwa.

Jemah.
Bedah.
Joyah.

JBJ. Dah boleh lawan grup k-pop JYJ ni. In fact, nama Joyah seorang dah boleh lawan JYJ. Ok.

Dalam satu kampung lain, ada seorang gadis yang hanya dikenali sebagai gadis drum. Kenapa drum? Sebab dia ni tiadalah kerja lain melainkan membawa drum kehulur kehilir kerana ia merupakan hobi sejak azali. Drum yang macamana? Well, I'll leave it to your imagination. Pearl boleh, Yamaha boleh, tabla boleh, bongo boleh, even cajon pun boleh. Nak imagine drum dalam bentuk gitar, keyboard, grand piano pun boleh. Imagination, there's no limit to it.


Sekarang mari kita lihat definisi gadis:
gadis adalah merujuk kpd wanita2 sopan
dan gadis2 sopan hanyalah byk di kg2
-definisi dari tukang kebun k13


So sekarang kita (mungkin) dah boleh faham serba sedikit tentang perngai gadis berempat ini. Gadis drum adalah gadis yang sopan walaupun dia suka membawa drum namun level sopan dia tidaklah sebanyak JBJ yang sememangnya merupakan gadis kampung sejati. Seia sekata, sehati sejiwa.

Walaupun keempat-empat watak ini adalah gadis, namun gadis drum tak akan pernah jadi JBJ, dan JBJ tak akan pernah jadi gadis drum. Ini adalah kerana JBJ merupakan alter ego kepada gadis drum. Lagi sekali, sila bayangkan ini:


Yeah aku tahu aku tulis berbelit macam _______ (sila isi dengan perkataan pilihan masing-masing). Aku pun tak berapa nak faham bila aku disuakan dengan pendapat seperti ini. But the idea of having an alter ego, I like it. 

Cuma bagi aku, to have an alter ego, you have to have the right condition and environment too. To have it here, now, I don't think it will be suitable. Tengoklah one fine day mungkin. And I plan to share that alter ego. Sesiapa nak? Isi borang kelayakan dulu.

P/S sendiri: Malam ni maybe MAYBE maybe last hangout with Taming Jayans (haha!) reramai gni untuk tahun ini. Tak tahulah, kita merancang, Dia yang tentukan.

P/S special: Hah tukang kebun, puas hati tak dengan post ni? Tak puas? Cer komen skit, mana yang patut aku edit. Oh ye, selamat berkenalan! :)

P/S umum: k13? it took guts out of me to type that, now let's see what they'll say. (itupon kalu deme ingat lagi kat blog ni wuwuwuwu)

Apa tu cajon?? Ni haaa:

Aku ada jumpa kat Malaysia, basic je RM400. *gulp*