Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Wednesday, 21 September 2016

Rami Malek

h3llo fri3nd

Sunday, 11 November 2012

KUALA LUMPUR


Kuala Lumpur. KL. Kalau cakap pasal KL, imaginasi aku hanya akan tertumpu pada KLCC, Jalan TAR dan kesibukan lalu lintasnya. Sebab KL memang sinonim dengan itu (yang ketiga). Kadang-kadang otak aku turut menyenaraikan Midvalley Megamall sebagai salah satu isi KL.
Tapi bila aku berada di KL, in the center of it, in the heart of it, aku tak suka. Aku tak suka sebab dulu aku pernah happy di KL. Sebab dulu aku pernah happy di KL maka sekarang ni aku sedih. Tak faham? Jangan risau, tak usah faham pun tak apa, aku tak kisah.  
Stadium Merdeka, Dataran Merdeka, Stesen KTM KL. I had shards of memories in these three historical and iconic structures. In defining memories, I don’t usually focus on one emotion. It can be many, plenty in one like a rainbow cake. Or char-boiled chicken salad. Maybe even like inter-racial marriage. Satu Malaysia kan.
Memang, sekarang ini memang kalau aku masuk KL, aku sedih. Hmmh. Antara punca penting kenapa aku tak mahu kerja di KL bila dah habis belajar nanti. Aku nak pergi ke tempat yang aku tak pernah pergi. InsyaAllah.

Aku nak belilah buku Kuala Lumpur Aku Ok tu. Nak tengok sikit apa isi dalam dia. Hmm.


Sunday, 19 August 2012

Hari Hari Hari Hari Raya

Ikhlas daripada aku. :))
Poster ni pakai paint je :)
Tajuk post ni nyanyi macam ana raffali tau!

:D


Friday, 18 May 2012

Carl's Genie

Saja - saja.


Picture credit : Adib.
Supporter: Tey O Beng.