Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Sunday, 28 February 2010

How To Senyum When Bergambar sorg2.

Assalamualaikum. Salam Satu Malaysia.

Mmg. Aku tak reti senyum.

Aku tahu buat monkey faces je. (Like my aunt n mom said).

I mean. Like this.


Igt tak ni gambar profile aku mula2 dulu.


Atau seberuk ini.


Atau se-makye ini.


Dgn family pun aku buat monkey faces jugak.


Kadang2 suke muncung gini. Tp aku suke. Nmpak mcm star. Haha.
Buktinya:


Yeah Baby Yeah. Haha.

Tulah dianya. Suka sgt buat muke tak serius. Tapi aku tak suke buat muke2 yg stok2 nak promote diri kat MySpace/facebook/Friendster la.

Contohnya:

The whole gmbr penuh dgn muka kau, angle dari atas, senyum ala2 kucing.
Nyampah ai. Ngade2 yu.
(Ni gmbr masa zaman kecik2, takde kesedaran lagi-heeeeee )

Tapi. Dah skarang ni aku dok syok buat muke monyet lak. (Monkey faces direct translation haha). Isk2.

Penyudahnya. aku tak reti seyum betol2.

Macam ni:

Tengok!! Muke macam tahan sakit perot! Wargh. Takpelah janji gmbr aku paling besar. Bak kata member kat facebook, sebesar alam.. Haha!

hurm. Jomla kte praktis senyum secara ok. Haha. Mana cermin nih???

P/s: Kosmo, 23 feb 2010. Dah try cari link kat kosmo online tapi tak jumpa... hurm...

Tuesday, 23 February 2010

This is the very first one!

Assalamualaikum.

Haha. Jom. Sebelum apa2 kita gelak dulu yea.

Haha!!!

Aku tgh round2 blog kawan2 aku.
Then aku terjumpa ini!

Klik klik cepat klik to view.

Ini FIRST TIME ever aku main drum dpn org. Tp video ni masa kitorang rehearse je. Yg real punya tak dan orang nak record.

Yg masa show real, crowd mmg bingit gilers lah! Aku suke! Oh crowd, sangat2 thank you sbb bagi ktorang prasan skit kat atas tu.

Haha!!

Thanks to Kayrole Kaixa yg upload video tu, it refreshens the memories!

Ow seriously. I love my drumming lyfe.

P/s: Hari ni, 23 february 2010, muke aku terpampang sebesar alam kat Kosmo!
Malu ada, excited ada, aahhh yg penting mak dpt tgk anak mak masuk paper yea mak...!!

Monday, 22 February 2010

MAMA MIA!-just another random story..

MAMA MIA!
MEMANG, MAMA AKU DAH MIA.
OH SHOOT. MAMA AKU MIA!
AKU DAH PUAS CARI DIA KAT TEMPAT2 YANG DIA SUKA LEPAK, BORAK, NGUMPAT, GOSIP, GEBANG.
KAT KEDAI RUNCIT DAN KEDAI WAK JUAL IKAN FEVERET DIA PUN AKU DAH CARI!
DARI PAGI TADI SAMPAI LA PETANG NI AKU MERAYAU CARI DIA.
MAMA... JANGANLA MIA!
SEKARANG NI..
SIAPA NAK MASAKKAN? NAK KEMASKAN? NAK BASUHKAN? NAK JAGAKAN?
ADIK TU DAH BISING DARI PAGI TADI MINTAK SUSU.
AKU MANA RETI SEMUA TU!
TOLONG! MAMA AKU MIA!
KENAPA MAMA MIA PUN AKU TAK TAHU.
SEINGAT AKU, AKU TAK BUAT SALAH.
ADIK KECIK LAGI, TAK TAHU BUAT SALAH.
PAPA...... LAGILAH DAH LAMA MIA!
OH NO! MAMA NAK IKUT MACAM PAPA KE MIA JUGAK!!
JANGANLAH!
NNT AKU DAN ADIK SEBATANG KARA!
NAK MAKAN APA KAT RUMAH TU?
MAMA!!!

TUHANKU, TUHAN MAMA, TOLONG, MAMA DAH MISSING IN ACTION.
MAMA DAH MIA!!!

-kes buang anak la jugak ni kan. hurm~

Thursday, 18 February 2010

Let's Give it a try... Shall We?

aku meraikan kedatangan hari baharu hari ini dengan berperang. tak. aku bukan anarkis yang mahukan kebebasan mutlak. sbb aku tahu kalau kita mencapai kebebasan mutlak maka kita tak akan hidup. kerana kita semua berada di bawah aturanNya.

aku juga bukan sang satira yg hebat bermain pedang. sbb senjata aku pagi ni hanyalah sebatang penyapu. dan lawan aku punya enam kaki. ye. enam. dan aku sebagai manusia sejati yang masih belum ditokok tambah, punya dua kaki.

bukan. aku bukan ultraman yang sedang melawan raksasa mata bulat besar-besar dan punya superpower yang terhad selagi lampu di dadaku tak liplap liplap.

aku masih aku. cuma aku. dan aku sedang mengusir lipas terbang yang menganggu tidur aku.

Tuesday, 16 February 2010

Setuju!!

Aku sangat2 setuju dengan kau!!

Kan bagus kalau semua, I mean SEMUA orang kat dunia ni fikir macam ni.

Haish.

Monday, 8 February 2010

15 big jamm!!!!

Woooohoooo!! 15 big jamm mmg sangat best terbaboo de vogue de vass tengok2 best sangat sampai tak sempat2 nak bagi salam ke mukadimah ke ish ish ish mizah adam tolong behave jgn jadi beruk makye di sini okay okay malu kat orang nasib baik je mereka tak nampak kau terlompat2 macam kutu sarkis ni haa.

Okay.

Assalamualaikum. Salam sejahtera. Salam SatuMalaysia.

15 Big Jamm telah berlangsung dengan jayanya pada 5 feb yang lepas, jam 8-12 malam bertempat di dewan PJSD (ramai tak puas hati bab tempat ni). Synchro (kali ni Synchro je, bukan Synchro12 sbb ada import pemain keyboard dari KC), merupakan kumpulan ke-7 perform daripada 13 kumpulan. Hasil daripada penat lelah dan usaha kami, we got:

Saguhati. Je.

Akan tetapi!!!!! Aha setiap benda pun ada tetapi nye, Synchro punya drummer dapat 'Best Drummer' award!!! Yeaay!! Alhamdulillah. So that one award is like the pengubat hati for not getting any place in the top 3 lah..

Jadi sangat2 banyak2 terima kasih kepada mereka yang memberikan kerjasama sama ada secara langsung ataupun tak langsung.. Kepada semua yg datang bagi support, yg datang tolong amek gambar, yg datang tolong buat havoc n bingit, yang datang tolong tengok dan yang banyak tolong kitorg buat arrangement lagu utk this 15 Big Jamm.. Terima kasih banyak2!!

So, I'll let the photos do the talking yea.. Enjoy!

The juri, the one with long hair is Awang BPR!!!

Ezza n KE, the directors for this event.


Emcees yg potpet n kaki pembuli. All in all, korg mmg havoc!!

Tgk2 crowd yg ramai giler....

Macamana la aku tak gabra tgk org ramai gler n havoc!!

Oh yeah Synchro dah naik pentas!!! Thanks to budak2 kolej n bkn budak kolej yg mmg kasi bingit time ni!!!

Sempat lagi aku buat muke time main.. Haha!

Gambar lps buat performance... kat kafe.

Lihatlah kami yg ceria!!

Dgn Krol.

Tau tak ni kenapa?? Kena interview dgn Kosmo!! Haha.. Nnt dah publish aku bagitau korg yea...

Amek hadiah jgn tak amek!!

REMAIN UNKNOWN, champion 15BigJamm dari K17. Hebatlah mereka!!! Tabik2!

Gambar kenang2an lepas habis.

Lagi gambar niy.

Last pic of the day!!


So, thats all about it! 15 Big Jamm!! Woohooo!! Eventhough we didnt win, but we sure do enjoyed ourself up there on the stage making people feel good and making us feel good too!! Nak tau kenapa? Sbb this is the first time ever, yg ktorg rasa ktorg takde main salah langsung!! We played it smoothly! Yeay!! No extra notes, no mis-tune of the guitar, no nothing! Just two really smooth, clean song!!

Oh btw, ktorg bawak lagu Khatimah Cinta and Sinaran, and both of them we did it with our style. Tu sbb ada rearrangement sket. And it sounded kool!!

Cuma tu lah, takde rezeki and contestants yg lain pun mmg best2 belaka. Tapi, we got that one special award and it heals everything!! Memang berbaloi segala masa n tenaga yg dicurahkan selama ini.. That is:


Pengubat hati!!!!

P/s: Lepas ni for sure nak join lagi segala apa contest yg ada, dan.. I've become a big fan of Short Sem!!! Short Sem!!! Woohooo!! Tp xde gambar diorg.. Sapa ada?? Nak???? Short Sem dapat num 3 hari tu.. Dorg mmg kooL!!!