Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Sunday, 28 February 2010

How To Senyum When Bergambar sorg2.

Assalamualaikum. Salam Satu Malaysia.

Mmg. Aku tak reti senyum.

Aku tahu buat monkey faces je. (Like my aunt n mom said).

I mean. Like this.


Igt tak ni gambar profile aku mula2 dulu.


Atau seberuk ini.


Atau se-makye ini.


Dgn family pun aku buat monkey faces jugak.


Kadang2 suke muncung gini. Tp aku suke. Nmpak mcm star. Haha.
Buktinya:


Yeah Baby Yeah. Haha.

Tulah dianya. Suka sgt buat muke tak serius. Tapi aku tak suke buat muke2 yg stok2 nak promote diri kat MySpace/facebook/Friendster la.

Contohnya:

The whole gmbr penuh dgn muka kau, angle dari atas, senyum ala2 kucing.
Nyampah ai. Ngade2 yu.
(Ni gmbr masa zaman kecik2, takde kesedaran lagi-heeeeee )

Tapi. Dah skarang ni aku dok syok buat muke monyet lak. (Monkey faces direct translation haha). Isk2.

Penyudahnya. aku tak reti seyum betol2.

Macam ni:

Tengok!! Muke macam tahan sakit perot! Wargh. Takpelah janji gmbr aku paling besar. Bak kata member kat facebook, sebesar alam.. Haha!

hurm. Jomla kte praktis senyum secara ok. Haha. Mana cermin nih???

P/s: Kosmo, 23 feb 2010. Dah try cari link kat kosmo online tapi tak jumpa... hurm...

14 comments:

KAYROLE KAIXA said...

la...kali ni psl snyum plak...huhu...nak blajo snyum nie..ko pg blikla kursus starting skul tu...hua hua..xpun ko memang dlahirkn dgn kbolehan snyum mcm tu?hua hua..yg pnting nama nye still snyumkan?walo pun result snyum tu wat ko nmpak semcm je...haha..

sparkling_deepred said...

err cermin katak kan ada...

Mizah Adam said...

hehe. bole dah tuh.

KAYROLE KAIXA said...

nak tmbh lg...ape kna mengena snyum dgn gmbr ko dlm kosmo yg SEBESAR2 RUANG DAN ALAM tu dgn snyum?xmcm snyum pun...mcm org tngh thn sumting je...haha

Mizah Adam said...

tulah ko krol.. g baca tajuk aku je watpe.. misi utama aku tulis entri ni sbb nak ckp psl kosmo lah.. kau..
THINK OUT OF THE BOX!
DONT JUDGE AN ENTRY BY ITS TITLE!

haish. sarkastik, sarkastik sgt.
lurus, lurus sgt.
krol krol.
Peace!

HaWaAdAm said...

ko tak bole senyum..i mean bukanla tak bole senyum, cuma kurang bole senyum..hehe..tapi ko bole sengih nmpk barisan gigi yg cantik tu..ingat tak gmbr kat kenny rogers ko dgn aku sengih baik punye..kan cantik mcm tu..hakhakhak..senyum kurang bole, sengih pun jadi beb!bole buat org nak sengih camtu jugak..huhuhu...

Mizah Adam said...

yeah hawa yeah!!
erm.. kite pon suke gak gmbr kt kenny rogers tuh..

::Adieb Budak Nakal:: said...

senyuman nyet3 ko 2 la yg mantop..hahaha8 nyet3

adeqmanje said...

aq kn mizah sbnrnye nk komen psl gmbr yg sepenuh2 mempromote diri kt fb/ms/friendster 2, tp tkot ayt aq menimbulkn kontroversi nnt..payah lak..da ade owg yg akn msm muke dgn aq..xpela dik oi..ko wat muke makye 2 pn comey gak..yg penting senyum slalu supaya next time msuk paper xdela muke cm nk nanges lagik..hahah!! :)

Mizah Adam said...

adib: yeah! hidup monyet!! haha~
kak su: xpe2.. i think i understand dah... kui3.. mmg terasa kan nnt..

sparkling_deepred said...

buat muka katak bole?

sparkling_deepred said...

dlm gmbr yg ade caption: atau se-makye ini...anda berada di dalam apa ye?

Mizah Adam said...

aaaa itu kat dlm basikal-kereta (dunno what its called,), kat danga bay dgn hawa ms pegi kenduri mmber dia kat JB. sekian. tq.

heeeeeeeee~

Muka katak tak reti bwat lagi lah. dgn berkat cermin katak tu nnt tahu lah kot.

KAYROLE KAIXA said...

weh,ak baca hbsla smua...just lpas ak bc,a day aftr dat,ak trpk nape lak ltak gmbr dari paper tu ngan kaitnnya dgn snyum?bkn lurus,ak kan naif,hahaha...