Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Monday, 8 March 2010

Jangan Percaya.

Assalamualaikum. Salam Satu Malaysia.

Hakikatnya aku tahu tak ramai, perhaps takde pun org selain Melayu yg baca blog kudus ni. Takpe. Pak Najib punya saranan. Kita sahut. ye tak??


Nih. Lepas baca blog blogger terkenal, Hanis Zalikha, mmg student U pun tak bole nak percaya dah la kan. Gi baca blog dia kalau nak tahu kenapa. Aku malas nak ulas balik kat sini. Haha.

Nih lagi. Keropok2 makanan ringan/cikedis/jajan pun jangan la nak percaya lagi dah. Bila pegang, mmg nmpak mcm mampat je kan. Padat. Penuh. Kalau ia kata 150 gram. Jangan harap la nak makan 150 gram cikedis tu.

Pastu lagi. Sekarang ni tgh hot pasal buat duit kat Facebook. Kat Uni pun ada gak. Minat nak buat duit blablabla sila datang jumpa saya di blablabla untung mampu tampung hidup sepanjang pengajian blablabla apa-apalah oii... Bala je adalah. Macamana mahasiswa2 ni boleh percaya pun aku tak tahu lah. Yang pasal kat Facebook tu, korang boleh renung2kan kat sini.<----Klik!

Sekarang ni. Bukan takat khabar angin je tak boleh percaya. Surat khabar pun tak boleh percaya dah. Eyy.. percaya la cakap aku, sebab aku dah kena dah.. Aku tahu la apa yg tak boleh percaya nye... Nak bukti? Nah ambik kau bukti ni haa:

 
Antara yang tak boleh percaya:

1) Pelajar2 dari Kolej Kediaman 15. Bukan.. Kolej 12 lah.. Salah tu..
2) Turut memenangi anugerah persembahan terbaik. Duh? Seingat aku anugerah tu tak wujud pun malam tu.. Kalau kata pemain dram terbaik tu adalah. Haish. Khurafat betol.

Takpelah. Yang penting keluar surat khabar lagi. Kali ini aku puas sebab aku senyum lebar tak hengat (akak aku kata mcm katak..huh?!?), pastu kali ni semua2 anggota Synchro masuk.. even Crystal dgn pakcik driver pun. Hoho. Sape pakcik driver, korang tenung2 la sendiri.. Ekeke~

Well, thanks reporter! Tapi next time tulis fakta betul2 yer. Kalau tak sia-sia je. Lembu punya susu, sapi dapat nama eyy...

p/s: Berita Harian bahagian Varsiti, 4 Mac 2010. Pun sama macam Kosmo!, cari link tapi tak jumpa. Hurmmm...

8 comments:

sparkling_deepred said...

ok

Mizah Adam said...

haha

λ””μ•Όλ‚˜ said...

hurm.. lupe dah nk tulis pe..haha..
tp yg pasti aku sokong kakak ko kot~ kpd pembaca2 sekalian,betul pe yg mizah taip 2~


p/s: weyh how obout nuffnang??

Mizah Adam said...

still got problem with google adsense. tu pasal aku tak masuk2 glitteratti lg. hum.

HaWaAdAm said...

google adsense tu aku pun tak bole..sebab dia kata blog aku tak support english language..hehe..

nuffnang tu add kat html/javascript le..bukan google adsense..

err...aku rasa gmbr ko dlm kosmo tu yg mcm katak kot..mulut leper gitu..hehe....

Mizah Adam said...

eleeeeee... hawa.. taule nuffnang kat html.. sape kata kat google... nuffnang n google tu 2bnde berbeza lah.

xpe2. dah jadi glitteratti dah pun. heeee

HaWaAdAm said...

hehe...dah tu..

glitteratti tu mende aaaaa

Mizah Adam said...

member nuffnang la..