Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Monday, 8 February 2010

15 big jamm!!!!

Woooohoooo!! 15 big jamm mmg sangat best terbaboo de vogue de vass tengok2 best sangat sampai tak sempat2 nak bagi salam ke mukadimah ke ish ish ish mizah adam tolong behave jgn jadi beruk makye di sini okay okay malu kat orang nasib baik je mereka tak nampak kau terlompat2 macam kutu sarkis ni haa.

Okay.

Assalamualaikum. Salam sejahtera. Salam SatuMalaysia.

15 Big Jamm telah berlangsung dengan jayanya pada 5 feb yang lepas, jam 8-12 malam bertempat di dewan PJSD (ramai tak puas hati bab tempat ni). Synchro (kali ni Synchro je, bukan Synchro12 sbb ada import pemain keyboard dari KC), merupakan kumpulan ke-7 perform daripada 13 kumpulan. Hasil daripada penat lelah dan usaha kami, we got:

Saguhati. Je.

Akan tetapi!!!!! Aha setiap benda pun ada tetapi nye, Synchro punya drummer dapat 'Best Drummer' award!!! Yeaay!! Alhamdulillah. So that one award is like the pengubat hati for not getting any place in the top 3 lah..

Jadi sangat2 banyak2 terima kasih kepada mereka yang memberikan kerjasama sama ada secara langsung ataupun tak langsung.. Kepada semua yg datang bagi support, yg datang tolong amek gambar, yg datang tolong buat havoc n bingit, yang datang tolong tengok dan yang banyak tolong kitorg buat arrangement lagu utk this 15 Big Jamm.. Terima kasih banyak2!!

So, I'll let the photos do the talking yea.. Enjoy!

The juri, the one with long hair is Awang BPR!!!

Ezza n KE, the directors for this event.


Emcees yg potpet n kaki pembuli. All in all, korg mmg havoc!!

Tgk2 crowd yg ramai giler....

Macamana la aku tak gabra tgk org ramai gler n havoc!!

Oh yeah Synchro dah naik pentas!!! Thanks to budak2 kolej n bkn budak kolej yg mmg kasi bingit time ni!!!

Sempat lagi aku buat muke time main.. Haha!

Gambar lps buat performance... kat kafe.

Lihatlah kami yg ceria!!

Dgn Krol.

Tau tak ni kenapa?? Kena interview dgn Kosmo!! Haha.. Nnt dah publish aku bagitau korg yea...

Amek hadiah jgn tak amek!!

REMAIN UNKNOWN, champion 15BigJamm dari K17. Hebatlah mereka!!! Tabik2!

Gambar kenang2an lepas habis.

Lagi gambar niy.

Last pic of the day!!


So, thats all about it! 15 Big Jamm!! Woohooo!! Eventhough we didnt win, but we sure do enjoyed ourself up there on the stage making people feel good and making us feel good too!! Nak tau kenapa? Sbb this is the first time ever, yg ktorg rasa ktorg takde main salah langsung!! We played it smoothly! Yeay!! No extra notes, no mis-tune of the guitar, no nothing! Just two really smooth, clean song!!

Oh btw, ktorg bawak lagu Khatimah Cinta and Sinaran, and both of them we did it with our style. Tu sbb ada rearrangement sket. And it sounded kool!!

Cuma tu lah, takde rezeki and contestants yg lain pun mmg best2 belaka. Tapi, we got that one special award and it heals everything!! Memang berbaloi segala masa n tenaga yg dicurahkan selama ini.. That is:


Pengubat hati!!!!

P/s: Lepas ni for sure nak join lagi segala apa contest yg ada, dan.. I've become a big fan of Short Sem!!! Short Sem!!! Woohooo!! Tp xde gambar diorg.. Sapa ada?? Nak???? Short Sem dapat num 3 hari tu.. Dorg mmg kooL!!!

2 comments:

HaWaAdAm said...

hehe..yelah mizah...tahniah la di atas kemenangan anda..moga lebih sukses di masa akan dtg yah! owh dan sukses juga dlm akademik..ganbatte!!
wa caya sama lu best drummer!woohoo!!

adeqmanje said...

yeah!!!15 big jamm rawk!!!!n synchro mmg besh!!luv u guys!! :)