Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Wednesday, 16 December 2009

One of the many WONDERFUL things that kept me busy in Uni life

We play for synchronization! Well, I guess semua band kat dunia ni pun main utk synchronization. Whatever it is, buat masa ini, pada masa aku sedang menulis entri ini, 'We play for synchronization' adalah semacam moto or tagline utk band kolej 12 yang tersayang, SYNCHRO 12!! (Tak2, aku syg band Synchro, bukan kolej 12).

Atau sebagaimana yang abang aku suka panggil, Synchro Psycho. Sukahati labulabu je kan mamat tu. Kitorg tak psycho lah. Ktorg normal je whaat. Well, it's a combo band, bukan percussion band or brass band. It's a combo. And apa lagi yang aku tau main selain drpd the great drum?? So,I took part as the drummer, although there's another guy drummer yang mmg jauh lagi hebat dari aku as he already have a band of his own, and mmg dah otw buat demo pun. So, xpelah, walaupun ada sikit segan dgn dia sbb dia guru bg aku, as dia ada bolehlah aku mintak tlg ajar skill2 utk menjadi drummer yg menjadi kan? Hahah. His name is Fahmi. Oh band apa aku tak tau la pulak. Nnt aku tny sama dia eh.

Ni Fahmi. Tp terkecik la plak gmbr ni. sori bro!

Tgk2 muke aku yang jongos+slenge bila kat blakang drum.. haha!


For our batch, selain aku and Fahmi sbg tukan ketuk tong, kitorang juga ada penggoreng gitar! Memperkenalkan Usman, the penggoreng yg chomel and metal!! Haha. Nama dah antik, tp org tak antik pun. Dia ni mmg chomel la, you can see for yourself. Dia ni pun mmg ada band dia back home, which is a metal band. Sometimes dia mmg suke lepaskan gian dia, by making the "metal" sound. Ala, sound yg kau buat macam suara keluar terus dari halkum tu. Ha, That one lah. Dia ni kalau goreng gitar mmg taknak kalah punya. Selagi jari dia tak patah renyuk smp kene kejarkan masuk hospital agaknye, dia akan goreng gitar segaring-garingnya. (Haha tetiba teringat skrip dlm cter Pensil-"Kau kalau goreng, tak garing, mmg bukan kau namanya".)

Serongeh seorang Usman

Moving on to the bassist, here's Alvin! Bukan Alvin n the chipmunk la.. Walaupun itu yg aku n rakan2 panggil dia masa orientasi.. YA..Masa orientasi aku mmg jahat. Jahatnye bukan kepalang sampai felo pun dah kenal dgn muke aku ni ha. Haha. Tp bukan jahat sbb aku ponteng slot eh, oh itu tidak sama sekali. Alvin kami ni Alvin Boki. Woh. Bunyi macam eksklusif gitu. Alvin Boki, bassist Synchro. Wah3. Okaylah. Dia ni, mmg seorg bassist yg sgt kool and hebat and blurr. Ye. Muka dia mmg sentiasa blurr jadi jgn kecik hati kalau dia pandang kau dgn muka blurr. Muke saja blur, tuan pny badan tak blur pun. Bila pegang bass, dia mmg pandai dgr the melody of the song and serta merta boleh adapt dgn tempo and beat of the song. Eh.. I'm not quite sure if tempo and beat is the same thing. I hope its not. Hihi. Lagi, Alvin ini sgt pandai bershuffle, bila dia shuffle, nampak mcm kaki dia ada 4 pasang. Melayang sana sini. Aku pernah try tp mcm tak manis plak dipandang org. Depan belakang tertinggal hoho. Jadi aku tgk sajalah Alvin bershuffle. Dia ni pernah ada gak band, tp boy band. Haha! Eh, tapi tapi, suara dia mmg sdp la, tak dinafikan. Lemak2 ala2 Ariel Peterpan gitu.
Lihatlah Alvin yg serba serbi blurrrrrrr...

Lagi, kami ada beberapa org berbakat besar yang memeriahkan lagi suasana Synchro12 ni. Antaranya Naga, Hajar (he's a guy), Khairi. They all (e'eh mcm Azwan Ali plak) ni main gitar, and I tell you they are very talented guitarists. So far yg dah buat performance is me, Alvin, Usman, Naga n Khairi. Khairi siap nyanyi lagi kot masa jamuan Hari Raya Kolej 12 hari tu. Wah2. As for the rest of the crew, we got K-Rol,Pak Kim and Anas.

Menjadi guru kpd anak2 muridku yg lagi tua.. haha


Masing2 fokus for the first show.. (Pesta tanglung!)

AKAN TATAPI, aku baru cerita pasal the first year students je niiiii..... Seniors ktorg sumpah lagi kool dr ktorg!! Eh, bkn nak kata akmi ni kool, tapi, well, I think that's the fact! Haha!! Sampai di sini sahaj entri kali ni. Seniors lain kali pula sbb tak nak menyumbat segala seribu details dalam satu entri shj. Sekian, nantikan sambungan Synchro12!

P/S: Sedang menilik2 lagu yg sesuai utk didendangkan pada annual dinner yg akan dtg...

9 comments:

adeqmanje said...

wah..i love diz entry very5 much!!mmg syg lbey r kt kowg ni..n kowg mmg cool!!!yeah!! :)

sparkling_deepred said...

i vote for through my windows or becinta..hehehe

adeqmanje said...

through my window kmngkinan besar akn dimainkn next sem..so, be prepared k lalink.. :)

Mizah Adam said...

yay!! through my window sgt debaboom best!! kalo thru my window, sy nak nyanyi!! ahah.. my voice ala2 sam tuuu... haha.
sparkling: bencinta mcm susah skit la sbb ada part instrument yg bunyik ala2 etnik skit.. kalau ada org main instrument2 tu oklah jugak nat main..

su: KITA tak hot, KITA cool!!!!

adeqmanje said...

wah..great!!mngkin kite ley wat rmai2 nyanyi lgu 2 nnt..bwu gempak!!kami x hot, kami cool...yeahh!!! :)

aku('',) said...

yeah its good to join this..kind of extra credit...curricular act...i like it...maybe it can be open for others 2...nt just for those syncros team...:)

Mizah Adam said...

aku:...urm... boleh je... tp.. equipmnt ada ke?? kalo byk2 band kang, kene share.... hmm...

sparkling_deepred said...

hapdet la..

sparkling_deepred said...
This comment has been removed by the author.