Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Thursday, 11 March 2010

Beberapa Part (3)

Tadi aku pergi library. Mula2 online sebab henset aku jadi arwah kejap.
Lepas tu aku nak buat lab report.
Tetibe lak aku nmpak, segerombolan budak2 tadika.
Kecik2 je comel2 je pakai uniform biru kotak-kotak kecik. Dengan cikgu dia 3 orang.
Uii seronoknya mereka masuk library. Library U beb!
Kalau aku masa umur 6 tahun masuk library U pun aku bingit jugak! Besar tak hingat! (Memandangkan umur 6 tahun badan kecik2 lagi kan).
Okay dah. Aku nmpak kat pintu masuk je. Tak tahu lah mereka round dekat floor mana.

Lepas dah habis buat kerja, aku duduk lah kat bangku kat luar library.
Aku ada beli Ribena mutant dengan Lemon, so aku nak minumlah, tekak aku dah mintak air.
Bila aku pusing je penutup, budak2 kecik yang ramai tadi keluar.
Ada sorang tu dah nampak Ribena kat tangan aku.
Pelan2 aku sorok kat belakang aku.
Mampus aku kalau sat lagi dia kata,
"Cikgu!!! Kat sini ada Ribena ek?? Tadi saya nampak kakak tu minum! Saya nak jugak??".
Tak pasal2 kang aku kene saman/bayarkan utk diorang. Haih.

Okay. So takde org perasan dah Ribena tu.
Cikgu dia cakap, "Anak2, kita nak tinggalkan dah.. Apa ni? Perpus ta ka..???".
"AN!!!!!!", budak2 punya reply.
Haha chomel. Sambung belakang je kan. Sengih lebar aku.

Then mereka turun tangga lalu hilang dari pandangan aku.
Aku sambung balik minum Ribena.

Sambil minum tu, aku terpikir. Budak2 ni nanti ingat lagi ke mereka pernah datang sini sewaktu umur 6 tahun dalam..... lets say 10 tahun akan datang??

Aku time tadika.... Banyak jugak kot aku ingat.

a) Lutut aku berdarah sebab aku lompat dari tangga bas PakCik Isa (nama pun igt). Lompat pastu landing kat lutut kan.. memang berdarah la..

b) Buat persembahan masa nak abes tu.. menari. Haha! Mak datang nak mekap aku tapi tak bawak blusher so beliau tenyeh lipstick je kat pipi aku... I like!

c) Selalu pindah tempat duduk sbb masalah peribadi... Chewah2..

d) Rasa mee goreng macam getah tu. Tapi sedap! Tapi mak selalu bekalkan dengan roti. Tapi member sebelah selalu nak pau satu padahal mak bekalkan cukup2 je utk aku...

e)Nombor2 dalam bahasa Cina aku tahu sampai lapan je. Itupun sebab count utk step menari. Kalau tak? Haram tak tahu. Haha. Xde kesedaran lagi nak belajar bahasa asing time itu.

Eh.. kalau nak list ni panjang nih. Banyak aku ingat. Dengan jiran yang bernama  Sapua lagi.... Isk2... Boleh kata banyak la jugak tu...

P/S: Otw nak abes 2nd sem? Means otw nak abes 1st year???

4 comments:

totoromalas said...

haha... aku pon nmpk mereka... sgt chumel... siap kapel pegang2 tgn lg. buatkn aku terpikir; masa tadika pon dh pegang2 tgn, bsr2 nanti cmner?

Siti Rahmah Binti Bahrom said...

hikhik... aku pulak jadi superwomen mase sekolah. berdarah kepala :)

sparkling_deepred said...

benci je kalau kene sambung imbuhan last yg cikgu sebut...kere..TAAAA, pemba...RISSSS, perpustaka...ANNNN...nyampah

HaWaAdAm said...

hehe...jawab pun sambil menyangap je..hehe...