Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Saturday, 14 November 2009

STTJ-KMPh

Apabila diimbas kembali, aku sangat bersyukur kerana telah melalui alam persekolahan di Sekolah Menengah Teknik Tuanku Jaafar (may he rest in peace), and telah melalui program matrikulasi di Kolej Matrikulasi Pahang (or as seniors in UPM prefer to call it Matrik Gamb(p)ang) (haha).

Sebab:

At least I've known such variety of people (macam kueh pulak eh). Dari yang paling solehin sampaila yang paling gedik, dari yang paling senyap sampaila yang paling bising(yakni diriku sendiri la tuh)

2ndly, dengan berkat akak2 senior yang agak garang dulu, aku at east adalah jugak ikhtiar nak hafal all the zikirs or asma-ul-husna or selawat. Kalau tak, takde inisiatif pun nak gerakkkan diri sendiri. Same macam kat matrik. Nasibla dpt kat Pahang, so at least my rohani was fed as much as it could take at that time. The least, I dah suke nasyid. Sbb dulu mmg tak get just what is all these nasyid about.

3rdly, I have a wiiiiiide range of friends now. And, friendship lasts forever y'all!!

4th, Aku dah tahu la nak bezakan mana yang baik, yang buruk, yang haq, yang bathil,yang jernih, yang keruh, yang clear, yang chalky. Meansthat, bila masuk U ni takdela aku jadi jakun ke, terus lupa kat dunia. Macam terus lupa mak bapakke. Lupa asl usul bagai sume2 tu. Hayyy....

Tu je kot utk kali ni. Saje nak reminisce (ejaan ni.. aku tak pasti betul..h0h0) zaman 2006-2009.... hehehh. Dah tengah amek Degree dah aku ek. ISh2 (kesat mata), how time flies......

MAK!!!! ANAK MAK YANG BONGSU NI DAH BOSAU GODOBAK DAH HA!!! huuuuuuuuu~~

P/S: 1st time layan indie betol2 masa f5, 1st grup yang aku dgr, MeetUncleHussain. It's sad now Lan dah blah dr MUH. Gud luck and life, Lan.

P/s lagi: Geram kat reporter surat khabar yang selalu salah type Kolej Matrikulasi Pahang as KMP only. Oi. tu Kolej Matrikulasi Perlis la. Lain tahu. Lain. Pahang pny KMPh. ulang lagi. KMPh. KMPh. Ha. Belajar tuh.

3 comments:

LoLLiPoP aDiOLux said...

igt teori jgn kawen ko tuh..hahaha8

Shopaholic said...

but its kinda diffnt tht ure nt got influenced kn..
Coz ko mmg asal situ
Some people tlalu ikot org lain, jakun sbb dorg tu comes frm isolated places..
Rmai je bdk2 ni tsasar whn in um. Well, um sgt tgh2 bdr kn.
Oh well.. Kasihan mrka..

Mizah Adam said...

yup naddy. yg tu sgt kasihan la. bdk kmph yg aku knal kat sini pun byk je dah tersasar... apo nak dikato..