Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Thursday, 29 December 2011

Stesen KTM Pasar Seni


At the sight of it, it got me thinking,
"Can't we be like that anymore?"
It gives me the goosebumps, yet it brings back the nostalgia.
Yeah, those good ol' days.

Days when I wore dresses with puffs on the shoulder,
If wearing pants then its a must to tuck in the shirt,
Brylcreem applied to hair, slick combed to the back.

Proud holding those two hands,
Like a statement saying,
"Hey I got them, aren't they cool?".

Dataran Merdeka was like a playground,
W123 was like a pony-ride,
Nightly strolls were like chorus.

Adventures after adventures,
Place after place,
I cried falling into thorns,only to stop when the cuts all covered with saliva.

Till I hit '99 that was like a reminder,
"Yo kid, this life ain't sweet like forever,
Sooner or later I can't even call you kid anymore.
Don't kid around so much or people are stuck calling you a kid".

Hey. I'm the youngest, remember?

This picture was taken by Abang if I'm not mistaken :)

Keep on smiling,
What we go through
One stop to the rhythm that divides you
*
The sky it was gold, it was rose
I was taking sips of it to my nose
And I wish I could get there someplace, back there
In the place we use to start our lives


Can't we be like that anymore?
Just like when this station was in the middle of everything, every occasion?
(hands up) I know, I know, I just saying...

Tuesday, 27 December 2011

Ayam Kat Atas ni Best la.

Komen. Delete.
Like. Unlike.

Geez. Thanks.
Apa2lah.

p.s: Being just friends IS an option. Bukannya taknak kawan langsung. =.="


Friday, 23 December 2011

Wednesday, 21 December 2011

One of le dream


Susah ler nk dpt teammates sehati sejiwa camnih.

T_T

P/s: EM said to me.. "Oh these times are hard, yeah they're making you crazy but don't give up on me baby"

;) *sigh* ok i'll fight my last fight. This one's for Mak. 


Saturday, 17 December 2011

Wasted Saturday

Nak tengok FYP tak dapat.
Pergi kelas koko pun kejap je.

"Yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran"
Pernah dengar, kan?

=.="

Paling-paling pun jumpa Amir Ib je tadi. Bolehlah tu. Lama tak jumpa.

P.s: Apsal la buat battle siang2 hari. Dulu 15 buat malam2 rilex je. Haihh.


Tuesday, 13 December 2011

Reflect:



Susah sangat ke...?

Nak push yourself to study smartly & hardly?
Nak buat baik dengan orang lain, makhluk lain?
Untuk tidak menyusahkan orang lain?
Nak senyum kepada semua orang, lantaklah strangers pun?
Nak ingat mak ayah selalu?
Nak ingat Allah selalu?
Nak bersungguh-sungguh dalam setiap sesuatu?
Untuk tidak menyibuk dengan hal orang sekeliling?
Untuk tidak memperbesarkan benda yang kecik je sebenarnya?
Nak hidup dengan aman dan damai tanpa sengketa?
Again, to do good deeds to makhluk lain?

Nak terima hakikat yang life ni simple je sebenarnya?
Dan kau takpayah sampai nak rebel-rebel sangat sebenarnya?



Untuk follow je the flow of this life, because come on, lets admit, kita plan sebaik mungkin pun, in the end yang menentukan tu Allah jugak. So tak guna nak kecewa tak tentu hala entah ape-ape.
.
.
.
.
And the list goes on...

p.s: Reflect. Reflection pada benda yang tidak reflect tu sangat normal sebenarnya, jangan nak fikir benda macamtu special sangatlah.


Wednesday, 7 December 2011

Ombak Rindu Review

Ombak Rindu ni rupa2nya cedok daripada novel eh? Haha, sorry la, time sekolah dulu aku ngadap buku teks je, tu pasal pakai speck ni hah (poyoxxxx), xbaca novel pun.

So, ada orang kata best la, xbest la, bergantung jugak kat orang yang tengok tu, kot dia dah baca novel ke, ade yang spesis aku ke.

Bagi aku, filem Ombak Rindu (some say OngBak Rindu kekeke) ni, bagi kategori filem Melayu, okaylah. Maya memang best jadi watak pompuan kampung ni. Aaron, oh Aaron ni aku rasa dia memang sesuai ah jadi watak Hariz tu, mentang2 la ala2 Seth kan kan. Buat muka garang, then in the next second buat muka penuh simpati. Hebak mung ni hebak. Kiranya macam Rosyam Nor sekarang lah, kalau boleh aku katakan (even tho aku tak pernah suka pun lakonan Rosyam uh).

Set memang terbbbbsss. Aku suka betul tengok rumah-rumah dalam cerita ni. Wow. WOW! Lawaaaa. Even rumah 'kurungan' unutk Izzah tu pun lawa okayh!

So conclusion aku untuk filem Ombak Rindu ialah:
Pak Dolah hero cerita ini!!! Woohooo! Tanpa Pak Dolah, siapalah Hariz, siapalah Izzah, siapalah Mila(h). Masa  Pak Dolah blah dari lepas memarahi mak si Hariz tu, kitorang bersorak, boleh tak? Pak Dolah da Man!!

Haha.

Okay dah dah.

Sekian~

Monday, 5 December 2011

Breaking Dawn Part 1 Review

Disebabkan aku tak baca novel2 dalam Twilight Saga sepertimana aku baca dan tonton Harry Potter Saga, maka ini adalah review aku tentang FILEM Breaking Dawn Part 1. Bukan novelnya, FILEMnya sahaja.

1) Cerita ini adalah tentang satu family vampire yang suka pakai bedak tebal-tebal.
2) Oh, grow up Jacob. Tolong ah. Get over Bella.
3) Oh, grow up Bella, dah2 la tu, ko dah jadi bini orang dah pun, takyah la nak bagi harapan lagi kat si Jacob tu.
4) Edward ni pengecut jugak rupanya. Asal ada masalah, cari Jacob. Hmmph.
5) Fisrt hour of this movie memang boleh jadi footage video kalau-kalau Kirsten dgn Robert betul2 kahwin satu hari nanti.
6) Inilah dianya orang lelaki, bini ko ngandung, ko marah2 lak apahal? Padanla bini ko cari Jacob. (=.=")
7) Oh, ada jugak werewolf ala-ala lembut + jambu yek? Ingatkan semua tough2. Keke.


Hmm. Itu jelah kot.

Plus, disebabkan aku tak pernah baca novel Twilight ni, dan aku tak sabar sangat nak tahu ending dia, tadi aku google jelah pasal ending cerita ni. Wikipedia memang bagus, semua info pasal semua benda duniawi ada. Haha. Ending cerita ini adalah:

They live happily ever after. Like duh~

Yang aku nak tengok sangat nanti adalah: Bagaimana si Bella ni nak beritahu bapak dia yang dia dah jadi vampire. Kesian kot kat bapak dia.

Sekian~