Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Thursday, 22 July 2010

Mei Yang Best : Arau

WAAAAAAARGGHHH!!!!! LAAMMMAAAAAA SAANGAAATTT DAAHHH TAK UPDATE NATE NIH!!!!! KESIAN BETUL DAH AKU TENGOKKAN! haiiih..  *sigh*. Sorry2, yang penting I'll never let this thing get abandoned. Okayh. Okayh. Sekarang mari mula macam biasa.

Salam Satu Malaysia!! Yaaah. Dengan membawa semangat Satu Malaysia, kita berjalan keliling Satu Malaysia!! Dan destinasi kita pada kali ini ialah: Arau!!

Tak mau tulis panjang2 macam kat Lumut dulu, kali ni nak tulis ala2 jurnal pulak. Sebab Arau tak se-horror Lumut. Seronok je yang banyak. Hehe. Kalah pon seronok je.


Day 1: Jumaat, kami yang dari Lumut ni sampai UiTM Arau. Pergi makan malam dekat2 je kat situ. Tengok Thomas Cup. Pakcik gerai tu kaya lebih malam ni.

Day 2: Sabtu. Pagi2 lagi dah pergi amek teammates yang lain dekat Bus Station @ Kangar. They are Abg Najib, Iftitah, Kak Zafie, Shereen and Aiman.
Lokasi jalan2: Padang Besaq! Where the peghiok kukuih 2 tingkat joke starts. Story:

Ye, hari pertama (oficially), lagi kitorang dah merayap. Hehe. Ini sume plan baik punye Abg Najib. Dia yang senior! Haha~ So this is where the joke was all over me, sampai la habes MASUM. Sebab, aku beli PEGHIOK KUKUIH DUA TINGKAT. Mak aku yang pesan. Haha. Beliau siap cakap lagi "Sebagai hadiah Hari Ibu, apa salahnyeeee". Homai. Homai. Okayh.

Day 3: Ahad. Sudah start game!! Girls lost to USM, Guys also lost to UiTM. Rilek2.

Day 4: Isnin. Girls won to UTeM, Guys won to UPNM. Hehe. Padan muke navy. (eh.. ada kene mengena ke??)


Day 5: Selasa. Quarterfinal dah ni. Woh woh. Girls won to UPSI, Guys lost to UIAM. So the guys' journey habis sampai sini sahaja. Takpe. Diorang still ada job jadi pompom boys + paramedik kami + pembeli makanan + side coach. Hehe. Me and my partner (Shereen) kene kerja keras sikit sbb kene tie break you know! Fuh gagah gakla pihak lawan kami tu walaupun badan kecik2 je. Hehe~

Day 6: Rabu. Semifinal. Cuba teka dgn sape? Jeng3... UiTM!! Haha mmg lauk la kami. Lawan dgn national + state players, mmg xdapat la jack nak menang. Punya la susun strategi, aku main single, yang lain main double. Planning sehabis baik. AKAN TETAPI, inilah first time aku rasa BAHAGIA sangat2 bila kena buli. Yes, bahagia yang bahagia, bukan bahagia "bahagia". Sebab apa, sebab boleh tgk la skill dia main macamana, shots dia, placing dia, footwork dia. Superb. Haha. Aku kene 6-0 6-0 ko taw. Takpe. PENGALAMAN!!

Day 7: Khamis. Disebabkan semifinal dah kalah, so kami masuk la 3rd and 4th placing match je. Still, 3rd and 4th are considered numbers jugak kan? Fight dgn the first opponent kelmarin, USM. Again, kami kalah. Silap percaturan maybe. Yang ini... err.. (izinkan aku menjadi sedikit emo di sini) aku geram la jugak sebab kalah. Geram and sedih sebab diorang menang atas kesilapan aku. Bola aku kene net kot. Bila kene net je terus diorang menjerit. Tak ke terkujat ko. So sedih la. Kalau diorang menang sebab ace diorang ke, placing diorang lawa ke, aku takde la kesah sgt, they deserve it. Hadoi. Net oh net. Sorry partner, who is Dalila at that time.
Lokasi jalan2: Gua Kelam!! Jalan dari pintu gua ke pintu gua, then main balas2 pantun kat ending. Haha. Segal sungguh. Padahal pantun mmg ada diorang tayang kat tepi gua tu je. Baca je la.

Day 8: Jumaat. Okay. Kembali ke mood normal, hari ni balik UPM!!! Tapi sebelum tu sempat ke stadium hoki to support our ladies team yg lawan UiTM final. Lawan cheer dgn budak2 kompang UiTM. Haruk betol. And to witness UPM's team victory gives a really good feeling. UPM Can!! Oh yeah~ Mmg stylo la gadis2 UPM main hoki. Weweeeeeet~

So that's the end of our journey for MASUM 2010. Bila masing2 dah turun dari bas saying goodbye to each other, rasa sedih. Sebab ada yg tak jumpa lagi dah. Final years la. Tapi, yg masih ada ni, perjalanan kami masih panjang. Sebab next year UPM tuan rumah yer!!! So we have to work harder than ever.

Ganbatte Kudasai!!!!


Err.. Kalau kalian perasan, 1st day dgn last day je tulis lokasi jalan2 ke mana kan? Haha~ Sorry, aku dah lupe la susunan hari jalan2 ke mana2. Tapi tempat yang kitorg pergi mmg aku ingat la semua.  So here are the photos:


Photobucket
Ni la Shereen. My partner for most of the matches. U rock, girl!!

Photobucket
Pelangi pada satu petang di Arau on the way to Jitra. Pergi Jitra main boling. Haha~

Photobucket
Afiq merenung masa depan di Kuala Perlis. Sunset ni. Mamat senti--mental.

Photobucket
Tengok gelagat masing2 kat Kuala Perlis. Abg Najib (baju oren) time ni la nak buat sit up pon. Hehe~

Photobucket
The whole clan at Gua Kelam!! Credit to abg bas yg sudi tangkap gambar kitorang.

Photobucket
Tengok2. Baru nak masuk mulut gua dah buat perangai macam makhluk gua. 

Photobucket
Our second sport is posing!!!! Masing2 takmo kalah haa.. Credit to Zakkina Wati for taking this pic.

Photobucket
No 4 pun ada pingat okay... Ahha. Jadi la tu. Motivasi! Next year mahu LION!!

Photobucket
Kan aku dah kate, posing beb posing!!

Photobucket
Lompat jagan tak lompat!! Tapi sorang tu lompat ke bawah pulak.. Hehe...


Photobucket

Kasi can kat the guys utk meyarung pingat ke leher masing2... Next year ada lagi guys!!!

Buat masa ni, ini sahaja gambar2 yang sempat aku nak upload ke intenet ni.. Rasa maca tak puas sebab rasanya haritu amek BANYAK kot gambar.. Yelah, kami kan kaki posing. Maka. Aku plan nak baut 2nd siri utk Arau ni. Gambar sahaja. 

Nantikan..... (Sepasti2nya yang dok menanti2 update blog ni dah penat nak menanti lagi)(Sorry!!!)

2 comments:

sparkling_deepred said...

hoyeh. thn dpn cuba lg.

Mizah Adam said...

hoyeah. thun dpn upm tuan tanah. ho yeah. lagi takoot~