Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Monday, 16 February 2009

Cinta Antara Mamalia dan Benda tak Bernyawa

Assalamualaikum

Entri kali ini didedikasikan khas utk rakan2 sebilik yg tahu akan kewujudan termos kepunyaan saya.



Termos ni, rasa2nya ada ilmu pengasih.

Terhadap cicak.

yekss

Dah la aku tak suke cicak.

yekss



Pernyataan masalah:

Everytime aku simpan air panas mendidih baru lepas jerang dalam termos tuh,

bila aku nak buka balik,

mesti ada cicak kluar dari belakang termos tuh. ntah mane duduknye pun ntah.

Rasa2nya cicak tu dah jatuh chenta sama itu termos sebab termos itu selalu mengeluarkan bunyi 'sckeck' (lebih kurangla, sila imagine) lebih kurang sama dengan bunyi yang selalu ia keluarkan. hmm.

Hampir2 termos tuh nak jatuh dari atas meja masa cicak tu keluar ntah dari mana. terkezut den ha.
nasib baik la mak ngah takde lemah jantung ke darah tinngi ke diabetes ke osteoperosis ha. kalau tak...alahai... tak tahu lah mak ngah yang oooiiii.... naseb jugak tak melatah, tapi lompat terus amek penyapu dah get ready nak cepuk cepuk cicak durjana tu. huhu.

Sori ye cicak, mak ngah terpaksa jauhkan kamu dgn termos tu.. kamu kene ingat, kamu tu mamalia, termos tu takde spesies pun dalam buku Campbell yang budak2 hayat ni dok baca tuh. yea? yea? dalam buku OAP puun tak wujud. Jadi, jalan penyelesaiannya, mak ngah terpaksa jauhkan sikit termos tu ke tengah meja. Mak ngah tau kamu takkan berani ke tengah meja. Kalau berani jugak, mmg mak ngah buat opera la jawabnyeee....

kepada anak2 kat luar sana, sayangilah binatang2 yang terdapat kat dunia ni sbb diorang pun makhluk Tuhan jugak. Kongsi dunia ni sama2 dgn depa yee...

Sekian

P/S: kagum dgn Syukri Cik Leh sbb siap gusti lagi dgn Cicak masa dulu2.. huiiii... aku dah lari jauh2 dah. haha

Saturday, 14 February 2009

There's a first time in everything


What we leart in that movie we watched before we went for KAKOM. One of the character said "there's a first time for everything". Rite. So this is my first time blogging. Sorry if its a little schematic. HEHEH.
Rite.
Rite.

So, my name spt yg tertera dlm IC is Siti Noor Hamizah Bt. Adam. And yes, I'm directly connected to Siti Hawa Noor Adam the blogger. You can check her blog out at akuamatsukakucing.blogspot.com.. As for this first entry I don't know what to say. OK. This is sooooo not me bcause most of the time I have really lots of things to say. I mean, like, I'm always the first person to break the ice if everyone doesn't know everyone yet. And I'm always the first person to laugh and the last to stop. (I'd vibrate if I can't LOL).


The name is laukcampur not because of I love to eat (ha! Mizah tipuuuu) -okayla, so I love to eat-, but because I will be blabbering about all sorts of things. About what I think of that shopaholic girl across my room, about Pesawat, about cats, about Miss Lyn or Miss Sally or Pn. Ainul (wah mereka famous instantly!!)(hahah), about the homosapiens of 6F40, about purple nokia, about hate, about chemistry, about the difference between being SeNGaL and purposely being SengaL, or about the kaki ayam Elyana, about all these sorts of stuff that pop out of my mind just soo suddenly.


First thing first, please don't hate me because its my first try!!!!

(*.*) setting muke chomel dgn mata berkilau2 mcm awek manga
heheh.
ye
taw. taw.

As for that, I insert a pic of myself.

Not so goofy la sbb nak kasi first impression yg hebat kat korang.

If and only if ada org nak baca laa.
yelah, blog kanak2 je nehh..


eh! itu pakwe baru. sori2. nihh.


mana ada suka makan?? itu slurpee je lah!! hahaks.

ape?? nak klosup lagi sbb x nmpk muke?

bereh...

mempersembahkan..



amek ko. huh. nak check out ada fog ke tak klua dr mulut, tp last2 nmpk mcm muke tgh lapar sgt4. hihi