Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Monday, 16 February 2009

Cinta Antara Mamalia dan Benda tak Bernyawa

Assalamualaikum

Entri kali ini didedikasikan khas utk rakan2 sebilik yg tahu akan kewujudan termos kepunyaan saya.



Termos ni, rasa2nya ada ilmu pengasih.

Terhadap cicak.

yekss

Dah la aku tak suke cicak.

yekss



Pernyataan masalah:

Everytime aku simpan air panas mendidih baru lepas jerang dalam termos tuh,

bila aku nak buka balik,

mesti ada cicak kluar dari belakang termos tuh. ntah mane duduknye pun ntah.

Rasa2nya cicak tu dah jatuh chenta sama itu termos sebab termos itu selalu mengeluarkan bunyi 'sckeck' (lebih kurangla, sila imagine) lebih kurang sama dengan bunyi yang selalu ia keluarkan. hmm.

Hampir2 termos tuh nak jatuh dari atas meja masa cicak tu keluar ntah dari mana. terkezut den ha.
nasib baik la mak ngah takde lemah jantung ke darah tinngi ke diabetes ke osteoperosis ha. kalau tak...alahai... tak tahu lah mak ngah yang oooiiii.... naseb jugak tak melatah, tapi lompat terus amek penyapu dah get ready nak cepuk cepuk cicak durjana tu. huhu.

Sori ye cicak, mak ngah terpaksa jauhkan kamu dgn termos tu.. kamu kene ingat, kamu tu mamalia, termos tu takde spesies pun dalam buku Campbell yang budak2 hayat ni dok baca tuh. yea? yea? dalam buku OAP puun tak wujud. Jadi, jalan penyelesaiannya, mak ngah terpaksa jauhkan sikit termos tu ke tengah meja. Mak ngah tau kamu takkan berani ke tengah meja. Kalau berani jugak, mmg mak ngah buat opera la jawabnyeee....

kepada anak2 kat luar sana, sayangilah binatang2 yang terdapat kat dunia ni sbb diorang pun makhluk Tuhan jugak. Kongsi dunia ni sama2 dgn depa yee...

Sekian

P/S: kagum dgn Syukri Cik Leh sbb siap gusti lagi dgn Cicak masa dulu2.. huiiii... aku dah lari jauh2 dah. haha

2 comments:

captain sabrina said...

its a reptile..not a mammal

Mizah Adam said...

omg.... i didnt realise that... okay. sorry. i know it's ur sibling and so, yeah, its a reptile. soooo sorry...