Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Wednesday, 30 November 2011

Down

Penutup hari ini:

Ada rasa sikit down lah. Sikit lah.

Bukan down yg ini

Tapi down yg macam gini
eh eh macamana aku boleh jadi hensem pulak nih. o.O

Sekian.

Anyone care to levitate me back up?

Saturday, 26 November 2011

Decided!

Maka dengan ini saya telah mengambil keputusan untuk mengumpul wang saya hingga mencecah RM10k. Angkat satu set, tambah itu ini, module bagai, ya saya rasa RM10k itu cukup.

Selepas menggunakan RM10k itu, saya perlu mengumpul kembali wang untuk kegunaan masa depan.

Duniawi betul saya ini. Ish3.

http://www.roland.com/products/en/TD-9K/

this baby yeah you got that right
*drooling*


Thursday, 24 November 2011

Orang Lelaki menangis

I am sorry that I am too little at the time when you needed support the most. 
When I realize things now, you don't have that youth anymore and yet, I still can't support you.

Truly, I am sorry. I'll try my best to keep on being your girl. I can't say I'll give, because I know I'm not that strong enough to keep such big promises. So, I'll try, okay?

Tips untuk mendapatkan mood ceria: Above anything else, makan dulu. Makan tu penting. :)


Monday, 21 November 2011

Monolog Dalaman

FROM MY POINT OF VIEW, 
Dia cemburu sebab sepenuh perhatian si dia kini ditumpahkan kepada si dia. 
*~*~*~*~*~*

FROM MY POINT OF VIEW,
Dia masih cintakan/sayangkan si dia walaupun hatinya/perasaannya sudah terluka banyak kali, sudah terguris sampai boleh nampak kesan parut yang sangat besar dan jelas.
*~*~*~*~*~*

FROM MY POINT OF VIEW,
Dia akan tetap berada di sisi si dia walaupun pada luaran nampak macam masing-masing sudah jauh satu di sini dan satu di sinun.
*~*~*~*~*~*

FROM MY POINT OF VIEW,
There are still some words unsaid between these two. That each of them is still not giving up on each other.
*~*~*~*~*~*

FROM MY POINT OF VIEW,
I will always and forever love them, the people mentioned in this post. Always. Forever.
*~*~*~*~*~*

FROM MY POINT OF VIEW,
I learned that you can't hold everything: if you want it, say it. If you feel it, express it. If you're in doubt, ask about it. If  you have a secret, share it. If you want to scream, just do it. 

FROM MY POINT OF VIEW.. (which I guess, can only apply on me? Cuz it's MY point of view...)



And if you dont mind
Can you tell me?
All your hopes and fears
And everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I’d love for you to take me to a deeper conversation         
Only you can make me
I’ve let my guard down for you
And in time you will too 




Tuesday, 15 November 2011

Akulah Bella, Akulah Edward

Mula-mula, cerita ini tiada kaitan langsung dengan demam twilight yang melanda para penyokong cinta antara pontianak tua nak mampos tapi handsome dengan wanita immortal yang bermuka heartless. TIADA. Okay?

So. Aku ialah Bella. Ya, aku seorang perempuan. Single, ready to mingle at any time, cumanya tiada orang yang sudi untuk mingle dengan aku. Kenapa pun aku tak tahu. Padahal aku rasa muka aku takdelah heartless sangat macam Bella Duckk dalam cerita tu. Aku pun takdelah busuk sangat macam Bella tu sampaikan pontianak jantan tu terpaksa tutup hidung. Aku okay je aku rasa. Aku rasalah.

So it happens one day aku lepak di library. Aku selak-selak mukasurat buku teks tebal yang membuatkan aku rasa nak koyakkan satu per satu dan buat mask untuk muka aku. Sekurang-kurangnya ada juga bakti dan jasa buku teks itu pada aku, daripada buat aku mengantuk dan bosan dan sesat dalam buku itu. Hmmph.

Sambil selak-selak itu aku terfikir, kenapa laaaaa tiada orang nak jadi Edward aku. Aku bukannya NAK Edward, LITERALLY, tapi, lah, kau faham kan analoginya? Nama aku Bella, jadi bila pasangan aku namanya Edward la. Bukan bermaksud dia wajib jadi Edward, tapii. Alah, kau faham kan? Contoh lain, katakan nama aku Kate, maka pasangan aku adalah William. Faham kan? Kalau aku nak Edward yang sebenar, mampuslah aku mati kering, couple dengan potianak tuuu. Gila?

So, as I was thinking kenapalaaaa tak muncul-muncul lagi Edward dalam hidup aku ni, aku pun terawanganlah ke zon limbo dimana tempat aku selalu berangan. Patutnya umur aku macamni aku dah jumpa dah Edward sebab dalam cerita bosan tu kan Bella jumpa Edward masa sekolah lagi. Untunglaaah siapa-siapa yang dah jumpa pasangan hidup masa sekolah lagi. Paling-paling pun masa uni ke. Wah. Aku sungguh cemburu!

Selak punya selak, jari tengah kanan aku terluka. Ow, man, papercut! Eh, papercut? Maksudnya Edward (jodoh aku) ada di sini untuk hisap darah aku? Untuk selamatkan aku daripada terkaman maut abangnya itu? Oh, iyakah? Aku tunggu saja kelibat Edward aku untuk muncul di hadapan mata aku. Aku biarkan saat berlalu dan aku biarkan jari aku berembesan darah. 3,2,1. Tak muncul pun. Hish. Akhirnya, aku hisap darah aku sendiri. Untuk hentikan ia dari terus meleleh.

Sedang menghisap darah aku sendiri, aku tersedar sesuatu. Oh Em Ji. Adakah aku Edward diri aku sendiri??? Maksudnya apa? Aku kena jadi transvestite? Dan bila aku jadi transvestite itu aku harus mencari seorang lelaki yang juga transvestite menjadi Bella? Iyakah begitu?


*merepek meraban*
minggu depan minggu test.

Friday, 4 November 2011

Cinta

Aku memang kena bercinta sekarang ni. 
Biarlah yang lain nak cemburu pun, peduli ape aku.
Bukannya aku terus lupakan yang lain kalau aku bercinta dengan yang satu ni.
Aku tak mahu kecewa lagi.
Maka aku perlu bercinta bersungguh-sungguh kali ni.

Wahai PHY3401, atau nama manja awak EM.
Sudi apalah kiranya kita bercinta?
:)

p/s: Eh kemonlaa, dari first sem xdpt2 lagi ni... =.="