Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Thursday, 29 September 2011

Jatuh

Lari lari lari, jatuh tersembam, bangun, angkat peace, saying i'm okay world!, lari lari balik, baru perasan mulut pecah.

since masuk sem, ini kali kedua mulut pecah. hari tu bibir atas, ni bibir bawah pulak. betullah abah cakap, setiap benda tu Tuhan jadikan berpasangan, hatta accident sekalipun.

Huu sakit. Pedih oi!

;(

nasib baiklah pakai reebok merah. nasib baiklah pakai koduroi hitam. keep on running konon2 cool lah kan.

hwaa~

p/s: Diyana-sshi! Rileks lah, ujian mental mahupun fizikal itu sama-sama sakit. Let's roll!

kalau aku rajin, aku buat flash sekali untuk post ni. Haha!

Ahmad

Ala, lagu Arrora Salwa tuu. Cer baca ikut nada intro lagu tu yek.

Hai Awak. Lawa rambut.
Kalau berani, komen la entri ni.

Intro end.

Hikssssssss. XD

mood: oh suka betul aku nak kacau orang. yeahh.


Saturday, 24 September 2011

Camni Camtu Pun Macamana lah

Assalamualaikum semua. Salam Satu Malaysia.

Ceritanya simple. Camni je.
Aku dah masuk 3rd year. Dah penat ke sana ke mari tunjuk muka. Biarlah yang baharu pula tunjuk muka. Kalau tidak nanti asyik aku saja, orang naik muak. In a shorter and sentap way, aku dah malas.

Cerita yang ni pulak pusing sikit. Camtu lah pulak.
Aku dah masuk 3rd year. Mak dah suruh bukak mata. Okay fine. Bukak jelah mata. Yang ada ni, kalau nak cakap nak, kalau taknak cakaplah taknak. Senangkan kerja orang ape kalau kau bagitahu awal-awal. Senang hatilah juga kiranya aku nak bukak mata pandang tempat lain, kalau kau kata kau taknak. Ni apa pun tarak. Kan dah ada yang kata AKU pulak yang test market. Suudahhh.

Macamana pun. Aku nak enjoy 3rd year aku di sini. Sehebat mungkin. :D

p/s: Aku minta maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki kepada sesiapa yang telah aku guriskan perasaan atau hatinya atau badannya secara sengaja atau tak sengaja, sama ada dari segi lisan, perbuatan mahupun secara halus/ghaib/qalbu. Maaf maaf maaf.

Hidup ini hanya sekali, kalau tak buat silap itu maknanya bukan manusia.


s diha

i miss you and this too. :)
and oh i so envy those who use the instagram apps. or even have instagram!

Wednesday, 14 September 2011

Sem Baru!

Assalamualaikum. Salam Satu Malaysia.

(Lepas ni kerajaan nak kenakan cukai 6% kepada pengguna prabayar, so takdelah aku rasa bersalah sangat pakai duit rakyat untuk shopping, kan?)

Untuk semester 5 ni (halamak dah 3rd year dah, ada junior dua lapis dah haa), aku akan melangsaikan hutang-hutang aku sebelum ini. 

Iaitu: Fizik Moden dan EM.

The thing is, aku masuk 3rd year baru nak ambik Fizik Moden ni. Ala tapi, jadual aku, kredit aku, kalau aku ubah-ubah tu so aku tanggung sendirilah akibat dia. Takdelah pulak aku sampai menyusahkan orang suruh ikut drop sekali ke tangguh sekali ke hape ke. Janji aku bayar hutang aku tu dah laa. Yang korang nak kecoh apahal?

Dahla aku tak kenal ko, ko tak kenal aku. Cakap bukan-bukan, pandang aku macam aku junior ko. Fine. Nasib baiklah aku dah malas nak gaduh-gaduh dah. Kalo tak memang aku jawab balik ko tadi. Memang aku buat hal dengan ko tadi. Dah dah. Yang aku tahu, aku nak keep clean rekod aku, dan di samping itu tidak menganggu gugat hidup ko yang aku tak kenal pun. Okeh? 

Tulah, lain kali jangan pandang semua orang adik-adik kau. Reti?


ihsan GdoubleOtotheGLE

P/s: The orientation week turned out to be good! The kids listened to us, they even remember our face till today! Fuhh lega n terharuuu~ Hihihi (^_~)


Thursday, 8 September 2011

Patience/Tabah

My friend said : Takpelah Mizah, be strong. Thanks friends.


InsyaAllah. Amiiin.

Saturday, 3 September 2011

Selamat Hari Raya!

...
Dan juga selamat kembali ke sekolah!

Woahh akhirnya cuti yang paaaaaaaaanjaaaaaaaaaang itu sudah tiba ke penghujungnya!! Yeahh~

Sama ada otak ini akan terkejut menerima ilmu sehinggakan ia boleh cramp, ataupun ilmu dengan senang sahaja boleh masuk ke dalam otak ini kerana sudah terlampau tidak digunakan dengan secukupnya.. Haha!

Nah gambar raya (3 kotak je!)

Baju Raya!! (Satu family ikut TEMA walaupun warna baju lain2, okay!)
-Sorry takde gambar satu family, masa 1st raya xsemua ahli ada U.U

Keluar berjalan-jalan ke bandor Kluang!


Haaa the WHOLE family. Masa nak balik dah.. T__T
(Ye _____, awak pun ada dalam gambar ni) <-- To be read in another 4 years. :))

Maka, marilah kita menyiapkan mental dan fizikal dan spiritual dan emosi kita untuk tahun yang baru ini!
:)) tak sabarrr...

P/S: Saya Siti Noor Hamizah, boleh panggil Mizah. Siapa2 yang rasa macam lagi muda boleh panggil saya Kak Mizah. (Bwahahahah poyo gila ayat mukadimah aku!! Pffft!)