Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Friday, 26 August 2011

Oh Somalia

Come on Malaysian,





Don't turn our back away from them,


We CAN do something about this!


Please DO read this article!

In the spirit of celebrating Ramadhan and our 54th year of Independence,
Let's help others in need.




Pengaruh di Dunia untuk Dunia

P/S awal-awal : Sesiapa yang menyampah dengan K-POP dinasihatkan untuk TIDAK membaca post ini. :)

Dia pakai baju putih, aku pun cari baju putih.
Dia pakai baju kuning, aku pun cari baju kuning.
Dia pakai wristband hitam, aku pun cari wristband hitam.
Dia pakai kasut hijau, aku pun cari kasut hijau.
Dia pakai blazer merah, aku pun cari blazer merah.

Nasib baiklah dia dah blonde, aku tak teringin pulak nak ikut blonde.
Haha!




I know he's something, dari dulu lagi!
Masa dia datang Malaysia dan aku pun ada di tempat kejadian, it was proven he is SOMETHING!

Waaaaa~ Hyukjae!! Hwaiting!

Dan dalam video clip Mr. Simple ni, banyak gila close-up dia okay! BANYAK GILAA sampai aku yang jadi GILA depan laptop seorangan. YEAH! XD

Sunday, 14 August 2011

Hidup-Mati

Assalamualaikum.
Sikit je nak cakap kali ni.

Hidup di dunia ni tak payah nak pusing sangat la. Nanti kat dunia seterusnya kau jugak yang tanggung seorang. Tak boleh ke hidup jujur-jujur? Cari makan jujur-jujur? Kenapa mesti ambil kesempatan kat orang lain?

Get on living like this, keep on giving food to your family using other people's money. Keep on doing it!

If you think you'll never get caught, you're totally wrong! If not now, in the hereafter!


Friday, 12 August 2011

Smells Like Teen Spirit

Assalamualaikum.

I'm pretty sure you guys are familiar with that tiltle.

Yup, It's the song from Nirvana.

But listen to David Garrett's remake of that song! It's freaking awesome!!!

I wish now I could play a violin just like him, but then, I never have the talent for strings! *shrugs* ;p

Check it out!



Cool isn't it??



Gyaaah bila nak start jamming ni balik wehhhhhh


Wednesday, 3 August 2011

Macam Fun



Make your own album cover.

1 - Go to “wikipedia.” Hit “random”
or click http://en.wikipedia.org/wiki/Special:Random
The first random wikipedia article you get is the name of your band.

2 - Go to “Random quotations”
or click http://www.quotationspage.com/random.php3
The last four or five words of the very last quote of the page is the title of your album.

3 - Go to flickr and click on “explore the last seven days”
or click http://www.flickr.com/explore/interesting/7days
Third picture is your album cover art.

4 - Use photoshop, or similar, to edit and put it all together.

5 - Post it to your blog with this text and watch all your friends reblog with theirs
(The original Flickr picture is this http://www.flickr.com/photos/mark_lj/5992202428/)

I got this funtivity from Ryan Selvy!

Selamat Berpuasa Semua!

Dalam satu hadis, Rasulullah s.a.w. bersabda yang bermaksud; "Setiap amalan anak Adam akan digandakan di mana satu amalan kebaikan akan digandakan sebanyak sepuluh hingga 700 kali ganda, kecuali puasa.
Kelebihan Puasa
Allah berkata; 'Puasa itu untuk-Ku, maka Aku sendiri yang akan menentukan pahalanya. Ia (yakni orang yang berpuasa itu) meninggalkan syahwatnya dan makanannya dengan sebab-Ku'. Bagi orang yang berpuasa dua kegembiraan; kegembiraan ketika berbuka dan kegembiraan ketika bertemu Tuhannya nanti. Sesungguhnya bau mulut orang berpuasa lebih harum di sisi Allah dari bau kasturi." [Riwayat Imam Muslim dari Abu Hurairah r.a.]


Sabda Rasulullah s.a.w.;
مَنْ صَامَ رَمَضَانَ إِيْمَانَاً وَاحْتِسَاباً غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ

"Sesiapa mengerjakan puasa Ramadhan kerana Imannya (kepada Allah) dan mengharapkan pahala dari-Nya, akan diampunkan untuknya segala dosanya yang lalu."

[Riwayat Imam Bukhari dan Muslim dari Abu Hurairah r.a.]



Credit: iluvIslam