Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Saturday, 14 May 2011

Pesta Buku TwoOEleven

Assalamualaikum semua! Salam Sejahtera. It's holiday peeps! 4 month holiday!! Everibadi now say yeahhhh!!!

Hehe. So, mari kita mulakan pengakhiran on hiatus aku dengan cerita pasal Pesta Buku.

I went there on Saturday 30th April with my bro n sis. (What? I have a bro?? Yes, I have one, tapi kat sidebar tu takde gambar dia kan? Haha sebab tak pernah ambik gambar silhouette dengan beliau. Kiki). So kalau dah pergi Pesta Buku on a Saturday tu, tahu2lah kan keadaannya macamana. Dengan jem nye (jem DALAM PWTC ngehngeh), dengan bebeudak sekolahnya, dengan salesperson Besta n Linguaphone nya, dengan Booth paling sesak that is GempakStarz nya, dengan orang beratur paaaaaanjaaaaaaangnye untuk dapat autograph Ramlee@Habiburrahman nya, so you can imagine the situationlah. I'm not gonna recap that.

Dan dah nama pun Pesta Buku, pastilah aku banyak beli buku ye tak? Takkan beli VW Polo pula ye tak? Hehe. Anyaways, untuk post kali ni aku nak cerita apa yang terjadi DI LUAR PWTC; DI HADAPAN THE MALL. Aku n kakaka aku masuk the Mall sbb masa nak berjalan ke Komuter tu, tetibe dapat seruan toilet lak kan.. So masuk jelah.

Kat luar The mall tu aku nampakla ada 3 org budak lelaki berumur 7-9 camtu dgn mak diorang. Budak2 tu boleh pulak bantai nyanyi lagu Baby. Alaaaa, lagu tuuu! Yang aku tak tahan tu ialah diorang nyanyi dengan penuh penghayatan tau tak. Dengan mimik mukanya, dengan gaya tangannya. Pergh. Mak diorang boleh lagi senyum lebar. Aku kagum! Secara semi-positifnya, baguslah mak dia mendedahkan English kat anak2 dia biarpun melalui lagu. Secara semi-negatifnya, errrr... Bieber??? Kenapa mesti lagu dia??? Ahaha. gitulah cternye.

Bosan kan? Aku dah lama sangat tak menulis nih. Haishhh. Ngee. Dengan itu, aku meletakkan gambar yang aku lukis sendiri khas untuk menggambarkan situasi budak2 tu nyanyi Baby. Saksikan::::::

Note: Abaikan rambut budak nih. Aku mmg paling2 tak reti lukis rambut. Tapi expressi muke dia mcm nilah lebih kurang. Oh, btw, aku baru check out the new version of Paint. Its got crayon!!! Tu yg mcm gila Paint pulak sekarang. Haha.

So tu sajalah yang aku nak habaq mai kat hangpa semua. Heeeee~

Till next post!


P/s: Apasal aku lukis sorang je padahal aku tulis ade 3? Sbb aku tak reti lukis orang lebih dari satu pada satu masa. Nanti jadi semua sama ja. XD