Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Thursday, 25 November 2010

Eheh ada org bagi award.. komapta...



Eheh.. Ain bagi awards. Malu I. Dahla tag pakai I pakai nama glamour. I malu you. WAHH GELI GELI APASAL GEDIX?!?. Haha. Okay. Back to normal. Tapi.. kene jawab soklan dulu kat dia rupanya.. Macam tag la ni ork.. Redah je la..

1) selalu bangun pagi pukul brape?
Peh soklan emas!! First2 dah kene sokaln emas! Pagi kah?? haha~


2) ramai kawan laki ke kawan perempuan?
dua-dua. 

3) bila 1st time korang bercinta?
xde xde aku seorang gadis yang baik. O^O

4) tau memasak x? masak ape? (paling superb lah yg korang tau masak)
emas lagi!!ha. masak. air dgn tanak nasik je kot. ekekekekee~

5) pkara paling lucu pernah blaku dlm hidup korang
hah. aa. erm. paling? susah je nak pilih salah satu..

6) pkara paling gila pernah korang buat
gila. ehh. pegi konset. xgile ek? menari rind ding dong depan orang RAMAI. tapi dorg taktau sape yg menari tula sbb aku pakai KunKUn. Gile ke tu? Ntah la ape lagi ntah. Aku kot yg gila. Ahahahahah

7) jawatan korang time skolah (menengah)
Pengawas biasa2 je..

8) selalu keluar dgn member x? brp kali dlm sebulan?
Selalu la jugak. Paling boros jika ketika bersama Diyana. Egege~

9) dgn kawan2 gune bahasa aku/sy/nama sndri ?
Ikutlah. Kalau lagi senior, saya/kite. Kawan2, aku. Nama... eh.. goli den~ 

10) dah berpunya ke belum? if dah , brp lama kenal si dia
TAKDE! Yeay!!

11) pkara yg korang paling pantang skali ape? means mmg korang x suke lah
Erm. Salah eja nama orang. Libatkan family aku dalam kekurangan aku. Dan orang yang jenis paku dulang paku serpih. 

12) if ada org yg baru dikenali minta no tel , apa respon korang?
ok jer.

13) bile ada duit je , korang suke beli ape?
makanan!!
owh tempatations temptations... ada duit eh. mata jadi kelabuuu~ haha~

14) nama glamor korang time skolah
mijjah. haha kakak2 aku gelakkan nih. ntah.

15) korang selalu habiskan kredit (sms/call) kat sape?
ntah. tahu2 dah habis. no particular person involved.

16) sudah tercapaikah hajat korang?cite la hajat ape
ofkos ah ada yg ada dan ada yg tak lagi... satu, kuar sokkabar. DONE! dua, main dalam band. DONE! er.. malasla plak nak tulis byk2. kui kui kui. Tapi mmg banyak lagi lah yang tak tercapai lagi. Antaranya bertemu Zahiril Adzim.. HAHAHAHAHAHAHA~

17) ape yg paling korang geli gila2 gelilah !! huhu
CICAK!!!!!!! Baru jap tadi aku terlompat2 sbb ada cicak kat payung aku. Hahaha. N katak. Hmm. Senang citer reptilia kot. Tapi ular exception la.

18) pernah accident/injured (teruk) x slama ini?
accident trok2 ta penah asenye..(alhamdulillah) <---- copy dari Ain hehe.
Aaa kaki aku penah termasuk dalam roda basikal yang masih sedang ligat berputar. Oh yeah. Rasa macam orang kuat owh. 


19) perkara yg paling menarik minat korang? sampai korang lupe kt
bf/gf/husben/wife lah! huhu
aku xde bf? apatah lagi husben? bagaimanakah harus aku menjawab soklan nih?? 

20) perkara terakhir sekali yg korang nak buat kat dunia ini
kt dunia ni ek??
bahagia kan mak abah dulu..;)
pastu mohon2 masa nk pergi tu dpt mengucap dua kalimah syahadah n pergi dlm keadaan yg beriman..;)
amin..

Tag 10 orang yang blog nye cantik :
aku taknak tag sesape bukan sbb aku nak makan award ni sensorang, tp aku tawu org yg aku akan tag tu pun (bukan ko yer, jgn pasan pliss hehe) akan malas jawab soklan2 nih. Huhuw. So. Aku takmo tag sesape. 

Saturday, 20 November 2010

ONE MORE

Ye, seperti apa yg dirasakan oleh rakan saya, SiCahayaMata, lagi sejam.
 Paper last.
Then.
CUTI!!!!!!!!!!!
Oh yeah!!

Haha student life ni, mmg tak boleh get enough of cuti la. Asyik rasa nak cuuuutttiiii je. Har Har Har.

This is the final of the final. This next paper. Go Go ike ike go!!!

Thursday, 18 November 2010

It's One of Those Days Again.

Assalamualaikum. Salam satu Malaysia!!

Well, today it felt like one of those days from the past. Apekah? It's just one of those days where...

1) It is seriously cloudy and windy outside but still no rain.
2) This laptop switches on and off without my permission. It's alive on it's own!! HP mmg sgt fragile ker?? haishh
3) Tiramisu cake. Me. My room. All alone. SEDAP SANGAT KEK NIIII!!!! OWH CAIR..... @.@ <--- yeah bila sensorang baru boleh jerit kuat2 n feeling lebih2 sikit walhal makan kek je. hehehe.
4) Rasa nak tido awal, like 9pm. Sbb esok punya exam paper sonang yo jah. Tp luse punya exam paper killer. Okay so tak boleh tido awal.
5) Dah mule berangan nak buat apa cuti nanti. Tapi bila dah cuti betul2, satu apa pun tak jadi. Haihh. This time kene tukarlah. NAk jadi!!!
6) Nak menari macam SHINee! Bolelah bolelah boleh kann??
7) Yeah aku dah debab! Haha mana taknya makan tido buku makan tido buku. Exam made me debab! Heheh

hmm. itu jelah kot. Dan mmg xde setitik pon hujan lagi nih. Gelap sangat dah nii.

Monday, 8 November 2010

Good Luck

Assalamualaikum semua. Salam Satu Malaysia!

Good Luck!

Kepada:
-mereka yang sedang/akan menghadapi final exam di IPT seluruh Malaysia
-mereka yang dalam usaha mengorat orang yg diminati
-mereka yang dalam kebanjiran dan sedang membersihkan apa yang patut
-mereka yang sedang menyelesaikan masalah sendiri (xkesah la masalah apa pun)
-mereka yang sedang berperang dgn diri sendiri dalam usaha menjadi insan yang lebih baik
-mereka yang sedang berusaha mengingati/melupakan sesuatu

Semata2 ingin ucap good luck semua :-

Dalam menjalani kehidupan kita sehari-harian. Semoga kita semua berada di bawah lembayung kasih sayangNya. Bersyukurlah kita semua masih di sini untuk menikmati hidup yang sementara. Jangan putus asa! Hari ini pasti lebih baik dari semalam! Dan, percayalah everything will turn out OK if you put trust in yourself and in Him. Hold on to that and you're set to face every day. Hoh!! Ganbatte Kudasai!!