Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Sunday, 11 November 2012

KUALA LUMPUR


Kuala Lumpur. KL. Kalau cakap pasal KL, imaginasi aku hanya akan tertumpu pada KLCC, Jalan TAR dan kesibukan lalu lintasnya. Sebab KL memang sinonim dengan itu (yang ketiga). Kadang-kadang otak aku turut menyenaraikan Midvalley Megamall sebagai salah satu isi KL.
Tapi bila aku berada di KL, in the center of it, in the heart of it, aku tak suka. Aku tak suka sebab dulu aku pernah happy di KL. Sebab dulu aku pernah happy di KL maka sekarang ni aku sedih. Tak faham? Jangan risau, tak usah faham pun tak apa, aku tak kisah.  
Stadium Merdeka, Dataran Merdeka, Stesen KTM KL. I had shards of memories in these three historical and iconic structures. In defining memories, I don’t usually focus on one emotion. It can be many, plenty in one like a rainbow cake. Or char-boiled chicken salad. Maybe even like inter-racial marriage. Satu Malaysia kan.
Memang, sekarang ini memang kalau aku masuk KL, aku sedih. Hmmh. Antara punca penting kenapa aku tak mahu kerja di KL bila dah habis belajar nanti. Aku nak pergi ke tempat yang aku tak pernah pergi. InsyaAllah.

Aku nak belilah buku Kuala Lumpur Aku Ok tu. Nak tengok sikit apa isi dalam dia. Hmm.


4 comments:

HaWaAdAm said...

teringat aku masa kau kecik lagi,kita semua pegi dataran merdeka.aku dukung kau atas bahu,pastu ada may saleh kata "wait2..i want to take picture of you both". mungkin masa tu nampak sangat muka keriangan kesukaan kegembiraan kita bdua.

he he

HaWaAdAm said...

ala..typo..maT saleh

Anonymous said...

I absolutely love your blog and find the majority of your post's to be just what I'm looking for.
can you offer guest writers to write content available for
you? I wouldn't mind publishing a post or elaborating on a few of the subjects you write with regards to here. Again, awesome blog!
Also visit my blog post - cheap electronics

HaWaAdAm said...

2012 last post mizah..please update resepi terbaru. Missed to read your recipes soo much. (^__*)

purrfectshaklee.blogspot.com