Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Wednesday, 15 February 2012

Cerita pasal Kedai lagi

Assalamualaikum.

Semalam teman Hawa pergi Econsave, beli barang dapur.
So bila dah pilih-pilih, beratur la kat cashier. (The cashier! *sigh*)
Depan aku ada makcik nih, based on observation, mungkin makcik ni pembuat kuih.
Pasal dia beli susu sejat bertin-tin. Okay mungkin pembuat kek. Whatever.
(Dasar suka sangat observe orang tak tentu pasal)
Kendian belakang aku pulak satu famili. Parents dengan 2 orang anak. 
Muda lagi parents tu, about less than 40 years old.
Anak sorang mak dia dukung, sorang lagi main2 kat para tepi cashier tu.
Yang main2 ni umur macam 4-5 tahun lah kut.
Para tu kat sebelah cashier, bapak dia tak sampai cashier pun lagi.

Ayat best/kelakar yang kami witness is bila
Bapak budak tu sound anak dia.
"Janganlah memain. Kau ni, nak hilang ker??"

Wakakakkaka. Tak kelakar ke?
Okay.

===True Story!===

Okay mula-mula tu aku gelaklah jugak bila bapak budak nih cakap macam tu. Kau nak hilang ke?? Bunyi macam seorang bapa yang selamba+fun gitu.. Tapi lepas gelak-gelak tu aku stop. 

Eh, aku dulu penah hilang kot. Tak lawak okayh. Gelabah gilaaa. Pakcik, you better take back what you said to your son. Menangis ko kang.

Ini serius, aku pernah hilang. Kat pasar malam. Umur aku like 3 atau 4 tahun gitu. 


True Story Ends.

6 comments:

Cik Siti Rahmah Bahrom said...

ahaa.. berapa hari kau hilang?

sparkling_deepred said...

hehe. sy yg hilangkan dia. pastu bila dpt blk, dakap kuat2 selawat nabi. takut. saaaayang adik bushuk2 masham2 sorang nih.

Mizah Adam said...

ye, sparkling deepreed ni kakak aku. xdelah smp hari aku hilang ema... adela dlm sejam dua kot. KOT.

sparkling_deepred said...

ade ke sejam dua. fitnah. setengah jam kot.

Mizah Adam said...

okay. manalah ingat. masa kecik2 kot.

HaWaAdAm said...

okla tu.dpt mkn kepok lekor brader belanja.hewhew