Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Tuesday, 13 December 2011

Reflect:



Susah sangat ke...?

Nak push yourself to study smartly & hardly?
Nak buat baik dengan orang lain, makhluk lain?
Untuk tidak menyusahkan orang lain?
Nak senyum kepada semua orang, lantaklah strangers pun?
Nak ingat mak ayah selalu?
Nak ingat Allah selalu?
Nak bersungguh-sungguh dalam setiap sesuatu?
Untuk tidak menyibuk dengan hal orang sekeliling?
Untuk tidak memperbesarkan benda yang kecik je sebenarnya?
Nak hidup dengan aman dan damai tanpa sengketa?
Again, to do good deeds to makhluk lain?

Nak terima hakikat yang life ni simple je sebenarnya?
Dan kau takpayah sampai nak rebel-rebel sangat sebenarnya?



Untuk follow je the flow of this life, because come on, lets admit, kita plan sebaik mungkin pun, in the end yang menentukan tu Allah jugak. So tak guna nak kecewa tak tentu hala entah ape-ape.
.
.
.
.
And the list goes on...

p.s: Reflect. Reflection pada benda yang tidak reflect tu sangat normal sebenarnya, jangan nak fikir benda macamtu special sangatlah.


3 comments:

Mizah Adam said...

crtl A

HaWaAdAm said...

entry ni pun dah nyusahkan aku...kenal ctrl A pula..kuikui...

LeNsA said...

cmne buat cmne buat?aaaajjjjaaaaaaaaa...^^