Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Wednesday, 7 December 2011

Ombak Rindu Review

Ombak Rindu ni rupa2nya cedok daripada novel eh? Haha, sorry la, time sekolah dulu aku ngadap buku teks je, tu pasal pakai speck ni hah (poyoxxxx), xbaca novel pun.

So, ada orang kata best la, xbest la, bergantung jugak kat orang yang tengok tu, kot dia dah baca novel ke, ade yang spesis aku ke.

Bagi aku, filem Ombak Rindu (some say OngBak Rindu kekeke) ni, bagi kategori filem Melayu, okaylah. Maya memang best jadi watak pompuan kampung ni. Aaron, oh Aaron ni aku rasa dia memang sesuai ah jadi watak Hariz tu, mentang2 la ala2 Seth kan kan. Buat muka garang, then in the next second buat muka penuh simpati. Hebak mung ni hebak. Kiranya macam Rosyam Nor sekarang lah, kalau boleh aku katakan (even tho aku tak pernah suka pun lakonan Rosyam uh).

Set memang terbbbbsss. Aku suka betul tengok rumah-rumah dalam cerita ni. Wow. WOW! Lawaaaa. Even rumah 'kurungan' unutk Izzah tu pun lawa okayh!

So conclusion aku untuk filem Ombak Rindu ialah:
Pak Dolah hero cerita ini!!! Woohooo! Tanpa Pak Dolah, siapalah Hariz, siapalah Izzah, siapalah Mila(h). Masa  Pak Dolah blah dari lepas memarahi mak si Hariz tu, kitorang bersorak, boleh tak? Pak Dolah da Man!!

Haha.

Okay dah dah.

Sekian~

4 comments:

dee said...

amboiiiii ni kenapa asyik tgk mubee je... =P

Mizah Adam said...

dah ada org ajak.. aku pi jela.. kui3~

HaWaAdAm said...

hoi hoi hoi! aku pun tak tgk lagi...bila ko tgk ni ha??? tak habaq mai pun!!

Mizah Adam said...

pagi smlm b4 klas.. rumet kita ajak. kui3~