Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Monday, 5 December 2011

Breaking Dawn Part 1 Review

Disebabkan aku tak baca novel2 dalam Twilight Saga sepertimana aku baca dan tonton Harry Potter Saga, maka ini adalah review aku tentang FILEM Breaking Dawn Part 1. Bukan novelnya, FILEMnya sahaja.

1) Cerita ini adalah tentang satu family vampire yang suka pakai bedak tebal-tebal.
2) Oh, grow up Jacob. Tolong ah. Get over Bella.
3) Oh, grow up Bella, dah2 la tu, ko dah jadi bini orang dah pun, takyah la nak bagi harapan lagi kat si Jacob tu.
4) Edward ni pengecut jugak rupanya. Asal ada masalah, cari Jacob. Hmmph.
5) Fisrt hour of this movie memang boleh jadi footage video kalau-kalau Kirsten dgn Robert betul2 kahwin satu hari nanti.
6) Inilah dianya orang lelaki, bini ko ngandung, ko marah2 lak apahal? Padanla bini ko cari Jacob. (=.=")
7) Oh, ada jugak werewolf ala-ala lembut + jambu yek? Ingatkan semua tough2. Keke.


Hmm. Itu jelah kot.

Plus, disebabkan aku tak pernah baca novel Twilight ni, dan aku tak sabar sangat nak tahu ending dia, tadi aku google jelah pasal ending cerita ni. Wikipedia memang bagus, semua info pasal semua benda duniawi ada. Haha. Ending cerita ini adalah:

They live happily ever after. Like duh~

Yang aku nak tengok sangat nanti adalah: Bagaimana si Bella ni nak beritahu bapak dia yang dia dah jadi vampire. Kesian kot kat bapak dia.

Sekian~

4 comments:

suhailah salahuddin said...

apsal bunyi cam xbest eh?

Mizah Adam said...

kita tak minat sgt pun twilight saga ni, so mebbe post ni ada sikit bias lah. haha. unlike harry potter, dimana kita mmg tergila2kan si ron weasley tuh. RUPERT GRINT for LIFE!!! ^.^

HaWaAdAm said...

aku pun tgk citer ni sbb jacob je..nasib tak bwk biskut jacob

tapi tula...lawan2nya 2nd half baru setat..sikit jela..

bak kata brader kt blkg tu "bila nak lawan??"

HaWaAdAm said...

oh...abah bella hensem tuuuu