Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Friday, 10 June 2011

Penyesalan MEI

Assalamualaikum semua. Selamat sejahtera dan Salam Satu Malaysia.

Kalau dulu aku buat post pasal Weekends aku yg sangat2 terisi, kali ni aku nak buat pasal bulan Mei aku yang terisi. =)

So this is my MAY (with some June to it) :

Kenapa warna rumah lain2? Saje, kasi colourful.. Hehe

Aku suka bulan Mei aku kali ni sbb seminggu pergi tempat lain, seminggu pergi tempat lain pulak. Yeayy. Jaaaalan je kerja kau yer Mizah. 

Dalam KAKS tu, aku dapat ramai kawan baharu, atau dalam erti kata keusahawanannya, byk network. Hehe. Aku kan suka kumpul kawan. Lepas dah habis kursus tu memasing tak buat hal sendiri, still keep in touch lagi, hee suka. 

Balik KLuang, jumpa Maktok n Tok Daim, yeay. Macam2 gelagat diorang aku boleh discover. And also I get to see life through the eyes of a hopeful grandma and an ambitious grandpa.

As for Leaders.. Haa. Ini memang surprising. I surprised myself sbb at last give in jugak nak join Kem ni. Haha. When sympathy turned ego down, this is what happens la. True, aku tak nafikan yang niat aku join kem ni sbb nak tolong 'meriahkan majlis' je. Padahal aku dari awal lagi cakap TAKKAN join kem ni. Kenapa? Ada la, yang duduk kolej 12 mungkin tahu. Hee. Whatever it is, mmg BEST kem nih! Walaupun ada cacat dari segi fizikalnya, tapi KITA semua dapat input yang sangat bernilai kan? =)

Dan, bila dah balik dari semua event yang seminggu seminggu nih, aku rasa puas hati sbb banyak yang aku dapat. Dapat kawan, dapat observe the human behaviour, dapat KAWAN, dapat KELUARGA, dapat macam2lah! Dan bila ditenung balik, aku rasa; penyesalan aku yang never-ending. Aku tak tahulah kawan-kawan aku yang lain tu nak rasa apa lepas apa yang kami semua dah lalui. Tapi, aku tahu dalam kelompok kami tu, ada 2-3 orang yang penyesalannya never ending. Tak paham? Takpe, itu maksudnya korang kena buka mata lagi tengok behaviour orang lain dengan lebih banyak dan lebih mendalam lagi. Hee. 

Tu je aku nk tulis. Aku rasa, aku, penyesalan aku yang never ending.
Macam yang aku tulis kat status FB aku,

“Spiteful words can hurt your feelings but silence breaks your heart.” , but
“There are times when silence has the loudest voice” , and also
“Do not speak unless you can improve the silence” . so i guess
“Silence is the most powerful scream.”

Still, you can't hear things in silence. So its up to you really, to see with your eyes or with your head or your brain or your heart.

Sekian, Wasalam~

 :) Yep, aku mmg SUKA MAIN LUMPUR!!

6 comments:

pejalankaki said...

astagaaaaaa.... ape gupe dah tu??? btw thanks ea sbb wish luck kt aku yg junior nih... ahehehe

Mizah Adam said...

haha~ gupe org kampung lumpoq!! haha~ xde hal lan, terkjut gak ko tuka ke sana, tp dah itu yg ko rase btol, its your life, kan? :) jgn lupe upm lak!

kingMidas said...

hehe... sooner or later aku akan start explainin' lg...

kingMidas said...

btw, gajin2 la singgah blog aku yg satoo tu dowh, aku berjhanjee akan post ceritas yang seronok dengan gaya persembahan yang MANTOPPPP!!! tapi most of them about my points of view lah... about anything that was itching around..... so sebagai peminat setia aku (since...?)...silalah rajen2 ye, kalo tak aku pecat ko dari fan list!

Mizah Adam said...

pehhh. baik2! king! hahaha~

kingMidas said...

http://cikgu-omputeh.blogspot.com/2011/06/tribute-to-upm-buddy.html