Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Monday, 24 January 2011

Weekends!

Assalamualaikum and salam sejahtera.

I love my weekends! Since the first weekend in this new sem! I am loving weekends!!

Weekend 1: (7-9 Jan)  Pegi KPO at K5 and Eagle Nest. Aku dah cerita semua kan. Korang je yang tak bace. Hesh.

Weekend 2: (14-16 Jan) Start belajar memandu! Ohoo cuak owh nak buat semua rutin tu. Parking, naik bukit, 3-point, cuak2! Then weekend ni jugak ada perkampungan badan eksekutif karnival sains (BEKS). Oh ini memang best. Kami semua wakil dari 4 jabatan fakulti sains bergabung tenaga dan brainstorm! Memang terbaik board kali ni. Aku harap semuanya menjadi seperti yang dirancang atau lebih spektakular. InsyaALLAH!

Then weekend ni jugak pergi Hari Siswi. Kat Dewan Besar je. Nak derma darah la konon, tapi tak boleh. Tak cukup haemoglobin. Humm. Last2 Anas Tinggi dengan Afiy Kembar aku je yang derma darah. Aku dengan Aiman Kesah tengok je dari jauh. Sedih tahu! Pastu petang g joging dengan diorang. Konon nak compete dengan Afiy sebab budak nih BMI dia dah obes. Keh3! Aku unggul lagi. (Nak unggul je, xmo letak ideal). Petang tu je la jog pun. Pastu tak dah. Haha! Typical 27.12 betul taw.

Weekend 3: (21-23) Okay kita start dari hari Khamis la. Cuti Thaipusam. Madhihah menggelarkan hari ini sebagai 12 jam bersama rumet. Sebab aku, diha, nisa n fasha bukan sandha keluar jalan2 ke KL. Mula Times Square, then to Sogo. Jalan TAR, tapi tak semeriah hari raya la kan. Jalan kaki je weh! Gigih dan gagah tak kami? Bukan jalan kaki dari UPM ke KL la, gile hape. Berjalan2 ke tempat tu le. Pakai kaki je.

Itu Khamis. Jumaat lak holiday lagi. Sebab lecturer aku sambung cuti. Terima kasih bebanyak Dr! Hehe~ Siang tak banyak yang berlaku, malam je. Jeming! Like usual la kan.

Itu Jumaat. Sabtu lak. Pagi belajar memandu. Tengahari lunch dengan Aiman Kesah, Abg Sapik Sigaraga n Kerol Kero. Lepas makan, jeming! Dengan Abg SApik Sigaraga n Kerol Kero. Tak cukup korum en? Takpe! Kami harungkan juga! Petang2 sikit SEPATUTNYA joging dgn geng derma darah, tapi sebab hari mendung sangat, semua cuak nak keluar. Hari tak hujan2 pun. So aku join TENGOK budak2 kolej training bola tampar, meanwhile Aiman Kesah dgn Anas Tinggi pergi joging. Afiy Kembar tidak. Hoi. Ingat, anda tu obes. Hehe! Malam tidur awal sebab dilanda sakit kepala yang agak kronik. (Tak2, aku tak buat2 cerita wey)

Itu Sabtu. Ahad pulak. Pagi pergi meeting pasal dinner fakulti kat K5. Tengahari makan dengan geng fotogedik (geng derma darah campur Lily Liyana). Sesudah makan kitorang main game kepekaan penglihatan lah, pendengaran lah. Kecoh kami di kafe. Maaf ye semua yang sedang makan ketika itu. Naik je bilik, si Madhihah mintak tolong jadi model. Sebab dia masuk bengkel fotografi, then kena tangkap gambar tema student's life. Hohoho.

Petang lepak2 dengan Wan Nashrul from SMKSS! Weh lama gila tak jumpa kau! Sekali dah tembam daa kau! Haha~ So cerita la pasal life masing2 and all. Seronok! Petang sikit lagi, SEPATUTNYA pergi main skuasy dengan geng fotogedik, sekali hujan daaa. Kali ni memang semua kena kensel la. Tapi, Kak Su Singa Singer datang! Iyeay! So aku dengan Kerol Kero borak2 la dengan Kak Su. Aktiviti malam takleh cerita, nanti kalau si Kerol Kero baca mesti dia jeles. Ngehngeh.

So thats about it lah. My first 3 weekends in this new sem. Semua terisi! Takde nak laze around in the room doing nothing nyer. Yang tak best nyer, lately kepala aku ni asek sakit je. Berdenyut2 tu. Belah kanan. Kena g check la nih. Harap2 takde pape yang teruk la.

Oh ye! Gambar Madhihah POTD (xpe diha, aku bagi kat ko award nih):
Model Gambar lawa cenggini tak menang?!? Nak buat surat bantahan! Hehehe~
From left: Farahin Model Tetap Diha, Mizah Spek Senget, and Lili Paksa Je Padahal Dia Nak Pergi Mines.
Pic credit to Diha Bedmate.

P/S: Patutnhya aku kene buat post pasal 2010. Dah janji dgn 2 blogger lain. Tapi dah kelain dah ni. Hehe~ Typical la aku kan!

4 comments:

KayRole KaiXa IskanDar said...

cehhh..mesti korang keluar kan kan kan..huahuahua

adeqmanje said...

aku singa ea mizah??hahah..aktiviti mlm??sshhh!! ;D

Mizah Adam said...

kerol: mana de.
kak su: eyy kan dah garis tu. hehe~

dee said...

hihi.. bedmate =P