Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Saturday, 24 July 2010

Ni Mizah ChunChun nak cakap niiyy..

Assalamualaikum. Salam Satu Malaysia. Salam Satu Synchro.<--- dah ada dah!! :)

ChunChun?? Watta?? Well, Bila KunKun dipandang sebagai comel, maka jadilah ChunChun. Ohmigosh. Terperasan sendiri la pulak. Haha. Eh tapi bukan aku yg tukar nama ni sendiri yer. Org yang bagi. Haa~

Ni. Aku baru nak senang hati sebab ada geng baru. Dah dengar benda2 yang tak sedap hati. Eh. Kadang2 kan, keadaan2 gini la yang selalu buat aku sedar tau. Nak nilai orang, biar kenal lama2, through thick and thin. Jangankan sebab seperenggan perkataan membakar semangat yang keluar dari mulut dia, kau dah tertarik dgn dia. Kononnya pembela bangsa, pemimpin masa depan. Blah. Nanti memang semangat kau yang betul2 rentung. Okaylah. So this is a self reminder for me, as well as you out there, jangan cepat rapat/percaya dgn orang unless if you know it right.

Aku memang macam ni. Aku akan jadi neutral je. Yang putih tidak, yang hitam pun tidak. Cuma kalau memang aku dah tak berkenan tu, memang aku takkan berkenan la. So, kepada sesiapa yang meragui aku ni jenis yang macamana, baik tak payah nak approach aku dulu. Kalau kau takut sangat sangat la kan dgn ChunChun ni. Yang aku tahu, kalau kau cakap kat aku, dan aku rasa benda tu macam tak penting utk aku ingat, maka aku akan delete dari memori aku. Tak mau aku simpan. Buat ape. Nanti pahit pulak jus otak aku.

Sebab tu aku cakap, korang tu muda lagi. So tak payah nak act macam pakcik2 yang tanam tebu tepi bibir nak buat modal main politik. Pening tau tak nak melayan korang yang macam tu. Korang tu sama jenis je dgn ktorg. So apa salahnya korg gunakan kesamaan yang ko ada dgn kami ni utk kebaikan? Instead of buat permainan mari tikam belakang masing2? Bladi Ful. Korang yang cipta dulu situasi ni, tu sbb boleh jadi isu. Cuba kalau korang semua sepakat main congkak dgn aman, mesti takde propa-propa ni semua.

Lagi. Semua orang ada hati. Bukan kau sorg je. So jgn harap semua orang nak jaga hati kau. Eleh. Hati org lain ko tak jaga, ko nak suruh org lain jagakan hati kau pulak. Eh. Tak pernah dgr ke ayat "To gain respect you have to earn it"? Huh?

Lagi. Jgn suka pusing2 cerita macam cerita Nur Kasih. In fact, Nur Kasih pun ada satu versi je. Kau? 1google versi. Yang mana satu nak percaya pun tak tahu. Entah2 semua yang kau bagi tu tak betul.

Lagi. Boleh tak kau hargai bakti jasa budi orang? Kau nak org tahu bakti kaaaaaauuu je. Tapi kau tak kenang jasa orang. Haih. Sama macam masalah. Oh so kau jelah yang ada masalah. Kami tidak. Whateverrrr~

Apa2lah. Aku sibuk nak dating dengan drum aku nih. Aku tahu lah drum tu kolej yang punya. Aku je la pulak yang guna kan. So. Aku nak pegi dating dgn dia. Korang boleh cakap apa2 yang korang nak sebab aku takkan dengar sebab kami terlampau sibuk buat bising utk dgr segala potpet korang.

Babai! Aku nak pergi siap2 nak pergi dating nih.

7 comments:

dee said...

bckp la mija!! go go!! =P

λ””μ•Όλ‚˜ said...

waa,,,, geram2... cane la time aku aproach mizah dulu ek?? haha

Mizah Adam said...

haha~
rumet: tq tq!!
nxt door rumet: haha..ntah la weh???

adeqmanje said...

haa..ape lg..g letak kt fan page synchro spy warga kolej 12 ley bc..erks!!~ ;p

sparkling_deepred said...

hoh tu la...hard to please...dating dgn drum aje lah yg boleh. kpd lelaki2 di luar sana, nk dating ngan mizah, anda kene mempunyai ciri2 seperti drum...paham2 lah...hehe bak kata adibah librese

Mizah Adam said...

adeqmanje: oh susah tu. nnt kene pangkah hidup2!!

sparkiling merah dalam: ciri2 spt drum?? yg positive bolelah, yg negatif jgn. kene complement la kan.

HaWaAdAm said...

"Aku memang macam ni. Aku akan jadi neutral je. Yang putih tidak, yang hitam pun tidak. Cuma kalau memang aku dah tak berkenan tu, memang aku takkan berkenan la"

--dah nama pun siblings, mmg aku pun mcm phrase di atas jugak..hehe...neutral is the best way to be happy...for ourselves and others...