Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Saturday, 24 July 2010

New Semester, New People, More New awaits!

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam Satu Malaysia. Aku nak cipta ni: Salam Satu Synchro. Boleh tak?? Hehe.

Well, as said up there, the new sem already starts, and new students already exist. Heh?!?

Apa yang aku ingin katakan di sini adalah, semata-mata: AKU DAH JUMPA BUDAK BARU UNTUK SYNCHRO 12!!! OH YEAH!!! AKU HAPPY WEH!! Hahaha~

Itu jer. Happy sangat sampai nak cipta Salam Satu Synchro kan. Malam semalam merupakan malam pertama kami....err... show pertama kami! Haa~ So to expose the new guys and gals, ktorg ada la bagi mereka main beberapa lagu. Tapi yg aku suke malam tu, lagu2 impian aku semuanya ktorg main! Which is: 21 guns, trouble is a friend and bila cinta. And aku tak screw up Belaian Jiwa Synchro version.

Usman mmg sgt happy sbb dia nak main keyboard ganti Matt, and mmg tercapai la hasrat dia tu. Ada 2 org yg ktorg jumpa yg boleh ganti dia utk lead. Means Usman dah jumpa adik2 dia la. Err.. ada sorg ex-dip. Adik kah?? Haha~

Aku pun happy jugak sbb ada jumpa 2 org drummer. Sorg mamat dan sorg mary. Yeay. Aku suke aku suke. So bolehlah gilir2 main. Takdelah aku lone ranger je. Go yeah Go yeah.

Alvin pun, boleh dah nak rehat2 main bass. Ada sorg boleh main bass. O oo go yeah go yeah.

Hairi pulak, dia cadang nak fokus on nyanyi je since macam dah ramai gitaris. So yeah, silakan lah Encik Khatimah Cinta atau nama komersial beliau sekarang, Gio. (Sbb malam semalam dia yang nyanyi lagu Bila Cinta tu)

Aku harap dengan adanya mereka ini, kitorang sama-sama dapat input baru dan masing2 dapat bagi kerjasama. Semua sama je ye, even berbeza kos. Masing2 ada assignment, masing2 ada masalah. So. Sama. Sebab tu kita SYNCHRO!!!!

Kak Su Singer pulak still ada lagi for this one sem. So yeah, bolelah dia turunkan ilmu pengurusan budak-budak degil tapi manja ni kat kitorang. Haha.

Abang Sapik Sigaraga pulak dah naik jadi Timbalan Naib Presiden dalam MTM. Aku respek la dia mmg tak lupa kat Synchro. Semalam pun dia main gak. Lead 21 pistol lagi you. Usman main keyboard. Peh. Memang Dik Man Ban Pit sejati la dorg.

Abang Nasir lagilah pulak. Naik jadi Presiden MTM K12 terus. Haa.. Best ke tak best ke. Presiden born from a bassist. Cita2 beliau adalah untuk main masa dinner batch dia nnt, which is next sem. Ooo O yeah O yeah. Tak lupa Synchro gak dia nih. Aa yang ni lagi parah kot, sbb bila jumpa bass mesti nak petik punya. Nak jugak nak jugak tak kira nak jugak. Haha.

Hmm. Sape lagi ah aku tertinggal? Oh yeah. PakKim and Kerol. Dua jejaka yang gagah perkasa dan setia kat Synchro. Dey all pun ada lagi. Eh kadang2 kan. Diorang ni lagi gigih tau daripada yang berada di atas stage tuh. Haiih. Tanpa mereka siapalah Synchro. Ececeh. (aku tulis ni sendri aku yg nak muntah. haha)(just joking yea kawan2).

So, let's pray for the best for SYNCHRO 12!!

Sekian, Salam Satu Synchro!!!!!!

Yossshhh!!!!~

1 comment:

Murni Johari said...

Nasir tu mmg, pegi umah sape2 yg ade gitar pun, kire nk petik jew.. duk jiwang sowang2 dengar lagu pun bley je berangan ngah petik gitar.. hehehe