Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Wednesday, 28 July 2010

Katak dalam Vico aku...

Assalamualaikum. Salam Satu Malaysia.

Erm.. Kat UPM ni ada digital fair ke hape ntah kat depan Dewan Beso tu.. Pastu adala jugak promosi2 dr Libresse and Nescafe.. Kat Nescafe kitorang bantai amek bercawan2 Nescafe free dia, n then main game dia then dapat la bag shopping yg nipis tu as a gift...

Kat Libresse lak kitorang isi2 borang then dapatla pek free Libresse per borang. Aku dapat 2 pek free sbb aku isi 2 borang. Satu nama aku, satu lagi nama Hawa. HIKS! Boleh buat stok lagi sekali cycle. Hehe. Then then aku gi buat self personality test kat van Libresse tuh, so the oucome, Libresse cakap cenggini kat aku:

"You are melancholic. A melancholic is thoughtful and analytical. You have an artistic side and can be creative, with a sense for the finest details. You look at life from a serious conception and what you do is purposeful. You are negative and tend to get moody or depressed. You can be hard to please because you are suspicious and you set high standards. Your best friends are Choleric (leadership personality)."

Ni pulak apa yang aku paham dari apa yang Libresse cakap tuh:
+ Melancholic? Penyakitkah?

+ Analytical? Ye kot. Tu sbb aku amek Sains Instrumentasi ni as my first choice.

+ Artistic? Of kos man! I kan artist! *TeeHee*

+ A sense for the finest detail. Ini betul, tapi kalau bab pakai aku tak sangat kot. Yelah, baju kedut g kelas pun aku kategorikan sebagai simple and creative. (padahal selekeh takmau ngaku! hikshiks)

+ Look at life from a serious conception and what you do is purposeful. Oh ini sgt betul. Aku takmau elaborate lebih2 sebab nanti korang kata konsep dan purpose aku merepek2. Maka biarlah aku sahaja yang tahu. Nanti bila dah berjaya aku cerita yek. InsyaALLAH, kalau umur kita semua panjang.

+ Negative iye. Moody/ easily depressed tu aku ragu-ragu sikit. Negative aku akui sbb I tend to resist change. Macam masa Najib naik jadi PM. Masa Selangor jatuh ke PKR. Masa Akak kawen. Masa Matematik bukan Puan Ainul yang ajar. Dan aku selalu jadi pembangkang masa oral MUET dulu. Korang cakap aku negatifla, tapi niat aku nak menolong korang ada point nak cakap. Kalau semua setuju, nak discuss apa lagi, kan?? :)

+ Hard to please because I'm suspicious and set high standards. Oh sangat. Dari segala aspek. My limit is the sky! (Argh klise nya phrase ini! Nyampah lak dengar)

+ Choleric? Apa tu? Penyakitkah? Atau nama bakteria?? Tekan sini untuk tahu apa itu choleric bagi melancholic. HAha~ ;)

Tu jelah. Oh. Kau nak tengok katak dalam Vico ek?? Jap3.. Dah seronok cerita pasal Nescafe dgn Libresse, lupa pulak pasal Vico aku.

Tengok tuh. Sedap je katak ni berendam dalam secawan Vico aku. Haiih.. Apa kau ingat itu hot tub??

P/S: Pasal personality test tu, bukan semua yang ia kata pasal kita betul. Ia hanyalah sesuatu yang boleh membuatkan kita mengenali diri kita dengan lebih lagi. Mana yang positif, kita maintain. Mana yang negatif, kita cuba perbaiki. Itu je. Kalau ada sape2 yang percaya 100% tu memangla jatiuh jadi khurafat. Yang kau samdol sangat nak percaya apa van pad cakap apasal?? Kau tak kenal diri kau sendiri kah??

11 comments:

KAYROLE 'KAIXA' FAEZY said...

ceh....haha

KAYROLE 'KAIXA' FAEZY said...

nah,360 words..there,got the 360 pp right???hihi....aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamizahsengalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaamizahsengalagiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakunkuncuncunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Mizah Adam said...

cheh ko krol.. cheh...

sparkling_deepred said...

1. Masa Akak kawen - eh? apakah yg ko xsuke/rasa xbest bile kita kawen?

2. Hard to please - hoh, susah laki nk ngorat nih...

3. Tengok tuh. Sedap je katak ni berendam dalam secawan Vico aku. Haiih.. Apa kau ingat itu hot tub?? - very the artistic la yew punya pic..

4. jatiuh = jatuh + terseliuh kah?
hahahahahaha

adeqmanje said...

gilo!!!!!hahahahaha!!! ;DD

Mizah Adam said...

sparkiling mreah dalam:
1- aaah adala. xleh bagitawu. haha
2- mmg pun!! har har har
3- yezza~ kan i dah ckp, i ni artist laa!
4- eerr.. ye2. ni term baru dlm blogging yea...

manje2: sapo?? haha~

sparkling_deepred said...

ala bgtau la, bisik skit...apa aaa?

sparkling_deepred said...

ala bgtau la, bisik skit...apa aaa?

HaWaAdAm said...

mana libresse aku...guna nama aku, tapi satu pun aku tak dapek..huh...

giler sedap katak tu menikmati hot tub perisa vico, ko tak bau dulu ke vico tu sblm minum kot2 katak ko kentut or paling worst, buang air dlm vico..ahahaha....

mmg hard to please pun, dah beli kasut adibas pun, nak jugak kasut kat bata...dua lagi pulak tu..haih..haha...

Mizah Adam said...

woh2.. sayang woh adibas tuh nk gune.. buat pekasam je kat umah.. egege~

HaWaAdAm said...

hoh...lagi sayang kalau lipas berkampung dlm kasut adibas tu..hahahaha....