Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Friday, 23 April 2010

Habis sudah

Assalamualaikum. Salam Satu Malaysia. (Sape lagi selain Melayu yg baca blog ni sila angkat tgn!!)

(Anda? Syabas!!)(hahah).

Okay. Okay. Apa yang dah habis ni? Duit? Makan? Belajar? Cepat2 teka... Teett!! Masa dah tamat!

Jawapannya ialah: Tahun pertama di Uni!! Yeyeyh, lepas ni ada junior pulak.. ehehe~

Dan seperti kebiasaan, kene lah mengemas bilik di asrama tuh.. In fact, kena kosongkan lagi... Dan setelah adegan kemas-mengemas, buang-membuang berlaku, inilah hasil yg kita dapat yang kita dapat ye rakan-rakan...

Lihatlah betapa banyak botol2 dan tin2 yg aku simpan selama satu sem ni..
Ini baru yg aku bawak balik bilik, yg terus buang lepas minum tu tak tahu lah pulak banyak mana lagi..
Ini baru aku seorang, kalau semua student UPM kumpul?? Ah kalau taknak berangan tinggi2 pun, student kolej Serumpun jelah?? Gila banyak kan..??

 Top view.

Botol2 dan tin2 tu semua aku dah kemek2kan, leper2kan.. banyak tuuu.... Gila. Jom lah ramai2 kita recycle. Save our mother nature!!
Dalam plastik besar2 okay. Bukan takat plastik beli syampu sebotol je.


Ni baru botol plastik dgn tin. Belum campur surat khabar dgn plastik pasar lagi... Hooii banyaknya....

p/s: Tengok kat kafe tu dah ada yg start bawak bekas sendiri kalau nak bungkus... Nak start jugak! Jom!

4 comments:

KAYROLE KAIXA said...

bg makcik cleaner je tu..hihi..msti bnyk nyamuk membiak tu kan..hihi

Mizah Adam said...

hoii.. agak2 la.. botol tu.. bukannye aku simpan tayar.. ape ke hal nye ko nih... xnak bg macik kliner!! nnt dia yg kaye~ haha.

KAYROLE KAIXA said...

Mcmla btol xblh simpan air,mizah..haha(air mizah??)HAHAHAHA...beramal xslh do...hihi

KAYROLE KAIXA said...

Mcmla btol xblh simpan air,mizah..haha(air mizah??)HAHAHAHA...beramal xslh do...hihi