Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Sunday, 4 April 2010

Din...

Assalamualaikum.

Takziah kepada keluarga Arwah Din Beramboi. Kalau kami yg hanya kenal beliau di kaca TV pun sudah merasai kehilangannya, apatah lagi kalian, bukan? Al-Fatihah, semoga roh beliau dicucuri rahmat dan ditempatkan di sisi-Nya...

Din, Din. Walaupun kadang-kadang kau bersifat menjengkelkan, tapi sebenarnya itulah yg menggelikan hati dan menghiburkan kami tau. Komentar kau dalam telematch, kejamnya kau dalam spontan dan berkarismanya kau dalam raja lawak... arrrgghhh WE ARE MISSING YOU ALREADY...

Tahu tak, bila dgr cerita kematian Din, tahu tak apa otak kecik aku ni pkir??

Taklah, Din buat April Fool je. Dia upah segala media, hospital, ERA, anak bini n kawan2 dia, utk tipu kita semua. Dia hidup lagi tu. Saja nak jadi the most hebat-est prankster of all time. April Fool jelah.

Ko tengok. Betapa 'jahatnya' otak aku. Sebab aku pikir Din jenis yg macam tu. Susah nak serius.

Tapi. Itu otak aku je yg pikir. Realitinya, he's not in this world anymore..

Semalam aku n rumet aku buat spontan and riuh pagi ERA marathon.. Damn.. nampak sgt dah rindu...

DIN!

Sekian. tribut utk beliau.

3 comments:

HaWaAdAm said...

masa keluar berita dia koma tu aku dah terpikir din tipu je, saja nak main2kan org..

tapi....smp tu je hidup din..sgt2 sedih...

sgt rindukan kelakar merapu kepunden dia sekarang...

sgt harap telematch diputar semula utk ubat kerinduan...

sgt..........sedih

sparkling_deepred said...

sayang korang pd abg din ye. Al-Fatihah

HaWaAdAm said...

mmg sgt syg...tak kira la apa org kata kat dia...especially skrg ni tgh hangat kat fb yg dicreate oleh budak sewel mana ntah..huhu...

byk urat putus budak sewel tu..huhu..