Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Monday, 22 March 2010

Oh Johnny Depp!


Assalamualaikum. Salam Satu Malaysia.

Tadi pi tengok Alice in Wonderland dgn Kak Su.

Nama je cerita Alice, tapi the big star here is Johnny Depp!! Johnny Depp people! Anne Hathaway dgn Helena Bonham Carter tolong ketepi sikit, okay okay, because kat credits nama first yg muncul kat casts pun Jonhhy Depp.

Tim Burton, Johnny Depp and Helena Bonham Carter mmg satu team yg hebat dan kukuh. Syabas bete! And mmg layanlah cerita tu. Walaupun tu cerita masa zaman kanak-kanak je tapi bila dah dimodenkan tu mmg pehhhh...

Bila dah habis tengok, all I can say is that, no matter what character Johnny Depp is playing, I will end up being in love with him. Tak kisahlah Edward ke, Sweeney Todd ke, Willy Wonka ke, kaki mabuk Jack Sparrow ke, dlm cter mengong secret window ke, jadi suara latar Victor je ke, mesti punyelah. Ending up, loving him.

Oh. Mamat ni berlakon Sleepy Hollow jugak ek. Heee. Dulu kemain lagi aku takut kat Sleepy Hollow nih. Ada novelnye kat rumah pun aku sorokkan tinggi2 supaya tak nampak. Kui3. Nak carilah. Baca balik. HaaaHaaaa...


Tengok2 masa zaman mude. Peh. Mana nak cari muke gini??


Zaman Jack Sparrow beliau.


He made a really good Mad Hatter!


Having tea with my Mad Hatter!!!


Muncung2 dgn Red Queen.


Kuih betol ke plastik..??? 


Lastly.. the picture of the day!! Aha suke sangat yg ni....


Kan best kalau Mel pun bole senyum macam nih!!!! Heeee.. =DD


p/s: Nantikan.... post tentang hari Selasa akan dtg nih.. jeng3...!!!

4 comments:

sparkling_deepred said...

21 jump street pun best

HaWaAdAm said...

ye betul..i started falling in love with him since 21 jump street..OMG..mmg evergreen johnny depp nih.

err..kalau betul MEL senyum gitu, aku takut ko terkujat je..hehe..

MEL skrg dah semakin liar, balik rumah tak smp setengah hari, dah klua balik..huh...dah tak bole control.balik sekadar nak makan je...haishh...MEL kusayang sudah liar...haishh...

totoromalas said...

johnny depp? one of the hollywood star aku admire. cus he's not only good, but a clan life as well (is it? or not?) n aku rasa xde lg mana2 hollywoodstar yg leh main as many ridiculous chara as him...

λ””μ•Όλ‚˜ said...

agree with atin...

mse ak tgk muvee 2 overall ok la..
not bcoz of jd xbez.. tp jln cite die kot..
hee