Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Monday, 9 November 2009

Nampak ketarakah dilema di wajahku?

Lagu Hujan "Dugaannya".
And memang. Masuk UPM, habis segala yang manis2 kat matrik dulu.

Mane lagi ko nak jumpa klasmate yang suke jalan laju2 pegi kuliah n tau bila nak jalan lenggang kangkung bila tau cikgu masuk lambat n yang tau bila nak potong jalan orang?

Mane lagi ko nak jumpa member yang turun padang tiap2 ptg dgn ko semata2 nak usha org? Mane ko nak jumpe member yang pandai cari kunci dlm kasut sbb nak 'curi' selotep ko?

Mane nak jumpa member yang sama2 boleh cakap apa2 sesuka hati labu2 ko je tanpa ada rasa bersalah or kecik hati?

Mane ko nak cari tourist guide yang bagus n akan protect ko spanjang jalan?

Mane ko cari lecturer yang otak n mulut dia lebih kurang sama senget mcm ko?

And paling penting:

Mane ko nak jumpe lecturer yang ada anak lelaki 2 org yang sangat hensem dan ko hanya boleh berharap yang dorg tu lebih tua dgn ko??

Mane? Mane?

Kat UPM mana ada sume tu..

Yang ada,
dugaan,
cobaan,
cabaran.

Dan...
YAng paling merunsingkan sekarang is..

Kenapalah Tuhan turunkan dugaan dalam bentuk seorang manusia yang suka menyusahkan hidup org...
Dugaan dlam bentuk seorang manusia yang suke over.
Yg sangat2 annoying tahap cipannyer.. Benda susah dia nak grunt kuat2, benda elok dia nak riak kuat2 jugak.. Like what?? Kitorang harus rasa apa yang ko rasa jugak keh???? Eh ada org lagi serabut dr ko, takdelah pulak sampai nak jd pain in the neck macam ko. Senyap2 sudah. Tak perlu bagitahu semua org apa yg berlaku kat ko. KAlo ko nak sgt org tahu, buat blog. Abih cer. Ni tak. Dah la sore besau. Kalau merdu takpe gak. HAish.

ADOI.

Mmg DIA tgh ajar kita macam mana nak deal dgn makhluk2 mcm ni sume.

Takpelah. Akan aku harungi jua.
Semata kerana MU ya RABB.


p/s: Aku tau nak abes sem 1 dah kat UPM ni.. tapi.. sape suruh KMPh bagi kesan mendalam kat hati kecik aku ni???? (angkat bahu)

5 comments:

Shopaholic said...

ak mmg pkar bab m'usha n bab cari kunci org. Wawawa..
Omg
Kmph rowk g a
Wey, kim slam kt big mouth ko tu
Btw, akmal kim salam kt ko thru facebook ak
Men a fb!

Mizah Adam said...

ok2..
walaikumsalam..
aku men fb dah skrg.. hehe

Siti Rahmah Binti Bahrom said...

ahaha...
btol2...
ko buat aq rindu mtrik..
bjalan ke kelas ramai2.. cm semut!
upm???? ahhh ko nk jln p kelas boleh... mmg hilang la semua lemak..
ahaha
really sweet life dkt mtrik.

sparkling_deepred said...

mana nk carik bole tido bila2 masa je nk? kat upm la...hehehehohoho lariksssss

Mizah Adam said...

ema: next year aku nak pi balik matrik, menabur bakti (chewah2)

sparkling: kat matrik pun bolelah.. asal gap je pi tdo. dahla blok dgn lecture hall sume dekat! lagi 10 minit klas nak start pun sempat lg nak lelap!