Empunya Blog

My photo
Selangor, Malaysia
Tidak liberal. Tidak radikal. Cuma sederhana/average/moderate. Di tengah-tengah. Tu sebab selalu stuck.

Saturday, 7 March 2009

Gives You Hell

Kali ini mari kita menjamu selera hidangan barat... Sila2, jgn malu2.. Nak 3 round pun takpe...



All American Rejects
Gives You Hell


I wake up every evening, with a big smile on my face
And it never feels out of place
And your still probably working at a 9 to 5 pace

I wonder how bad that tastes


When you see my face
Hope it gives you hell
Hope it gives you hell
When you walk my way
Hope it gives you hell
Hope it gives you hell


Now where's your picket fence love
And where's that shiny car,
And did it ever get you far
You've never seem so tense love

I've never seen you fall so hard,
Do you know where you are?


And truth be told I miss you
And truth be told I'm lying


When you see my face
Hope it gives you hell
Hope it gives you hell
When you walk my way
Hope it gives you hell
Hope it gives you hell
If you find a man that's worth a damn and treats you well
Then he's a fool, you're just as well, hope it gives you hell
Hope it gives you hell


Tomorrow you'll be thinking to yourself
Where'd it all go wrong, the list goes on and on


And truth be told I miss you
And truth be told I'm lying


When you see my face
Hope it gives you hell
Hope it gives you hell
When you walk my way
Hope it gives you hell
Hope it gives you hell
If you find a man that's worth a damn and treats you well
Then he's a fool, you're just as well, hope it gives you hell

Now you'll never see, what you've done to me

You can take back your memories they're no good to me
And here's all your lies,
You can look me in the eyes
With that sad sad look that you wear so well


When you see my face
Hope it gives you hell
Hope it gives you hell
When you walk my way
Hope it gives you hell
Hope it gives you hellIf you find a man that's worth a damn and treats you well
Then he's a fool, you're just as well, hope it gives you hell


When you see my face
Hope it gives you hell
Hope it gives you hell
When you walk my way
Hope it gives you hell
Hope it gives you hell
When you hear this song and sing along, oh you'll never tell
Then you're the fool, I'm just as well
Hope it gives you hell
When you hear this song I hope that it will give you hell
And when you sing along I hope that it puts you through hell



Ye... I know that we should be supporting our local music, tapi kadang2 layan lagu gini okay jugak..

I like the catchy beat and it's cheeky lyrics. Notice the italics line? Itu maksudnya I like that line A LOT. Serious. HAHA. Padahal tak pernah pun lagi encounter benda2 gtu...



Its just that the song is about the all time favourite ending between 2 person where the guy is the loser and the girl is the successful one. Then the girl yg berjaya tu la yg macam tak ada life. Then yang mamat ni pulak is like enjoying EVERY SECOND OF HIS LIFE. Yang girl tu pulak mmg la ada segala2nya, tapi life dia tak berapa nak enjoyable. haha. Ntah ape2 la aku tulis ni. AHH. yang penting aku nak live the life yang macam that guy is having. Enjoying life to the max without any burden yang sangat2 berat. Kalau nak cakap tak ada burden langsung tu tipulah, kan, sebab hidup kita mestilah ada ujian kalau nak hidup macam manusialah. Kalau tak ada langsung tu... ha... get ready, ada something wrong ah tu. Burden yang kecik2 je dahla, en, macam ko tengah shower sambil nyanyi lagu ni pastu baru kau nak perasan yang syampu kau dah habis. Kau pun dengan tak malunye gi ketuk pintu shower orang sebelah and jerit "Saudari, ada syampu tak?? Nak amek sket bole??" And that girl next shower reply, "Saya pakai anti-dandruff punyalah, wak!!". Ko pun blasah je, walaupun pada hakikatnya kau takde kelemumur pun. "Ah, blasah je lah, saudari!!" Meh sini!!".Then kau masuk balik shower kau and then 'jiran' kau pun baling ah botol syampu then tanpa kau sangka, POKK!! Botol tu landing la plak atas kpale kau. AHAHA. Padan muke kau, tulah, semalam dah notis syampu dah abes, bukan nak beli terus. Tangguh lagi. Kan dah benjol kepala. Takpe2. Bukan salah 'jiran' kau. "Trimas saudari!!".

And kau pun shower sampai selesai semua rutin shower kau and kau pulangkan balik syampu tu (kau baling balik, tapi tak kena kepala dia ah, 'jiran' kau sangat cekap, tak macam kau). Then kau sambung la balik cerita hidup kau sambil ENJOYING EVERY MOMENT OF IT macam lagu nihh.

Kalau jadi macam the girl dalam lagu ni.... Well, not gonna happen cuz I'm not that type of person yang strive gila2 punya hard for something sampaikan terlupa benda2 yang lagi best kat keliling kita, contohnya bersosial dengan kawan2 yang mmg best habis ah, takpun berebut2 nak naik bas macam PATI berebut nak naik bot datang Malaysia sbb nak g outing jeh, takpun masuk pertandingan orienteering yang mmg memenatkan, tapi best sbb kau boleh explore lg kolej kau sampailah ke ceruk kolej kau yang ada sign "PELAJAR DILARANG MASUK"(tapi bukan bilik kebal lah, cis), takpun kau volunteer jadi juruhebah tp tak hebah langsung sbb kau tak tahu nama kontestan yang masuk pertandingan tarik upih pinang yang diperbuat daripada kotak tu, takpun kau masuk pertandingan nasyid tapi pada malam tu satu suara pun tak dengar sbb mic rosak padahal tiap2 malam kot kau praktis but somehow manage dpt first place, takpun... takpun... macam2 lagilah takpun yang sewaktu dgnnya.

Harap2nya, dpt tak jadi gtu?? Insya ALLAH....

p/s: Jaga Tidur Makan Minum Mandi Membasuh Semuanya berkenaan dengan FINAL EXAM ni..... Mari kita semua student GO GO CHAIYOUK2!!

2 comments:

Shopaholic said...

hurm..
lagu fav aku da btukar tgn nmpknyer..
skrg tgh layan 'i stay in love' mariah..
zassss....

Mizah Adam said...

cheh. fine. hehe